lauantai 8. tammikuuta 2011

Smetanakanaa, voissa paistetuilla kasviksilla.

Piti kokeileman smetanaa kerman sijaan ja toimiva yhdistelmä oli myös tämä, hiukan erilainen.



- 450g maustamattomia kanansuikaleita
Marinadi
- 5 lehteä basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- Oliiviöljyä
- 1rk sitruunanmehua
Morttelissa sekoita aineet ja kaada kanan päälle, anna marinoitua n. 1 tunti.

Mausteet:
- Muutama rinkula tuore chiliä
- Suolaa
- Loraus soijaa
- Vähän sitruunan mehua
- 1tl sokeria, itsellä tummaa
- Valkosipuli jauhetta
- 1rk paprikajauhetta
- Pippurisekoitusta myllystä, myllyssä on kaikkia, pääosin mustapippuria.
- 1tl paholaisenhilloa
- 150g purkki smetanaa 


Paista kana kuumalla pannulla ja mausta. Kun kana on maustettu, kaada purkki smetanaa sekaan, itsellä oli 150g purkki ja hyvin riitti. Muista maistella samalla kun maustat, itselle oli smetana uutena tuttavuutena niin erilainen, että piti vähän miettiä millä tuli maukas lopputulos ;) Sokeri oli itsellä se, joka oli viimeinen silaus. Ennen kuin sokerin lisäsin, joku puuttui, sokeri kasasi maut kivasti yhteen.

Lisukkeeksi paistoin voissa sipulia ja porkkanasuikaleita ja tein salaatin. Juomaksi vettä ja samaa viiniä kuin eilen. Kaikin puolin olen tyytyväinen, lisukkeeksi kävisi loistavasti myös täysjyväriisi yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti