perjantai 7. tammikuuta 2011

Erilainen perjantai :) Tricolor lihapullat.

Töistä kotiin rättiväsyneenä kaupan kautta, jotain hyvää teki mieli. Kaupasta tarttui jauhelihaa ja graavialohta. Kotona iski joku pörriäinen ja kävin 45min juoksulenkillä, tainno hölkkä, eniveis ;)

Illan menuksi ajattelin graavilohi ruisleipiä ja 3 erilaiset lihapullat salaatilla.

Alkupala on takuuvarma ja helppo, Aallon Leipomon maalaisruisleipä pohjaksi, päälle hiukan voita, salaatin lehti ja graavialohta reilu viipale, liraus sitruunaa.



Juomaksi Ranskasta Alsace Pfaffenheim Pinot Gris 2007, 10 asteisena. Sopii kaloille, miedosti maustetulle kanallekin. Aika hedelmäinen, ei hirveän hapokas, ehkä puoli makean tuntuinen ainakin, jos ei siedä yhtään sokeria, ei pidä, muuten pehmeä ja miellyttävä.

Sitten lihapullat:

- 500g naudan paistijauhelihaa
- 1 pussi ranskalainen sipulikeitto pussi (blå band)
- 2 munaa
- 1dl ruisleseitä
- 1tl mustapippuria/pippurisekoitusta
- 1dl vettä

-Vesi, sipulikeitto ja leseet kulhoon, anna hetken turvota, sen jälkeen lisää jauheliha ja munat, sekoita tasaiseksi, jaa 3 yhtä suureen osaan.

Osaan 1: Paista pannulla voissa sipulia ja sieniä, itsellä oli äidiltä saatuja kuivattuja suppiksia, käy varmasti muutkin, sekoita alussa tehtyyn ja jaettuun massaan, pyöräytä isoja pullia, itsellä tuli 4 kpl per maku.

Osaan 2: 50g fetaa palasina, sekoita ja pyöräytä pullat. Painelin suurimmaksi osaksi fetapalat pullan sisään piiloon, eikä ollut valuma yms. ongelmia.

Osaan 3: Reilu ruokalusikallinen tuoretta punaista chiliä pilkottuna pieneksi. Sekoita ja pellille.

210 asteisessa uunissa paistoin 15min.




Kylkeen salaatti(salaatti, tomaatti, kurkku, sipuli, feta, paprika ja kastikkeeksi oliiviöljy ja valkoviinietikka) ja juomaksi Chileläinen Casillero del Diablo, Shiraz 2008, takuu varma viini ollut jo pitkään, ei yhtään huonoa pulloa sattunut kohdalle. Lisäksi toimii melkein joka tilanteessa, omaan makuun ainakin :) Paahteinen ja täyteläinen.

Omaan suuhun ehkä sieniversio osui parhaiten, tulisia ja fetaisia on tullut muutenkin jo maistettua. Sienilihapullia en itse ainakaan muista maistaneeni ennen, mutta toimii jauhelihan kanssa!! Toimisi myös perunan/muusin ja vaikka ruskean kastikkeen kanssa. Mutta näin ei niin turvottavaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti