keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Kanavuohenjuustosalaatti, itse marinoidusta kanasta.



Eilen illalla tuli mieleen rosmariinin, valkosipulin ja kanan yhdistelmä. Ei jaksanu kastiketta tehdä, niin salaatti sopi tähän hetkeen ja on nopea tehdä.

Marinoimaton kanafile
  Marinadi:
 - 1 valkosipulinkynsi
 - 1/2 tl rosmariini(kuiva)
- 5 Lehteä basilikaa
 -Oliiviöljyä sopivasti
 -Ripaus sokeria
- Loraus sitruunanmehua
Itse sekoitin aineet morttelissa tasaiseksi, tehosekoitin tai pieneksi silppuaminen käy varmasti yhtä hyvin. Sen jälkeen pistin fileen marinoitumaan n. 1,5 h. Ts miten kauan menee, kun siivoa 48 neliötä ;)

Salaatti:
 - Pohjalle revittyä jääsalaattia tms.
 - Muutama basilikanlehti revittynä sekaan
 - Kurkkua
 - Tomaattia
 - Paprikaa
 - Sipulia
 - Fetaa
 - Raejuustoa
Salaatti nyt voipi olla millainen vaan, tällä kertaa pistin ainekset omiin kekoihin reunoille...

Paista seuraavaksi kana kuumalla pannulla, itse paistoin kypsäksi asti pannulla, vaikka olin suunnitellut kypsentää loppuun uunissa. Olihan se ensimmäisellä testillä raaka, onneksi lisäpaistaminen ei tyrkännyt nesteitä pihalle, vaan kana pysyi mehukkaan. 

Lopuksi paistoin vielä vuohenjuustoa pannulla kanan päälle. Kastikkeeksi laitoin oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa, yksinkertainen on kyllä hyvää :) Marinaadi oli onnistunut ja tulen soveltamaan sitä kyllä muullakin tavalla!! Sopivan kevyt tosin tähän iltaselle tälläisenään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti