torstai 13. tammikuuta 2011

Kasvishöystö esim lihalle/kanalle tai vegenä sellaisenaan.

Mukava olla taas kotosalla, niin ei tarvi hotellin ruokia popsia enempää :)

Oli vuorossa pakastimen tyhjennyspäivä, naudansuikale pippurikastikkeessa tarvitsi vain kaveria. Perunan kanssa loistavaa, mutta peruna on pannassa tällä hetkellä..

Aamutelkkarissa tekivät karitsalle kasvishöystöä ja siitä siis idea!



Ainekset:
- 1 kpl Sipuli
- 1kpl Porkkana
- 2 Valkosipulia
- 1/4 Paprika
- 1/3 Kesäkurpitsa
-  1/4 Tomaattia
- 2cm tuoretta chilia
- Ruokakerma
Mausteet:
- 1 tl Soija
- Suolaa
- Pippuria
- 1 tl paholaisenhilloa

Paista ensin voissa sipulia, porkkanoita, valkosipulia ja chilia n. 5min, että sipulit ovat kuulottuneet. Tämän jälkeen lisää pannulle paprika, tomaatti ja kesäkurpitsa. Kuulottele hetki ja mausta suolalla, pippurilla, soijalla ja paholaisenhillolla. Kun vihannekset näyttävät hyviltä, lisää ruokakermaa loraus ja keittele kasaan. Maista suola ja tarvittaessa lisää.

Huom. Tuli chili ja paholaisenhillo yhdistelmällä kohtuu tulista, eli tulisuuden säätely sitten oman maun mukaan. Olisi riittänyt pelkkä chili ja ripaus sokeria.

Toimi kyllä erittäin hyvin pippurisen naudan kanssa, vaikka vähän hiki meinasikin tulla ;) Salaatti kyljessä onneks viilensi sopivasti.

Voisin suositella ko. höystöä perunan/riisin sijasta kaikille pihvimuodossa oleville elukoille. Kana, nauta ja possu ottavat varmasti miellään tämän kaverikseen, kerman määrällä voi säädellä kuinka paljon kastiketta annokseen haluaa, eli ei tarvitse erikseen kastiketta tehdä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti