lauantai 22. tammikuuta 2011

Miehekäs ja low carb jauhelihapitsa.

Poikien ilta, poikien ruoat. Illan menu Jauhelihapohjainen pitsa runsailla täytteillä, lisukkeeksi Salaatti ja juomaksi Australialainen Penfolds Rawson´s retreat shiraz cabernet 2009.

Pohja:

 -400g naudan paistijauhelijaa
 -1 keskikokoinen sipuli
 - 2 munaa
- 1/2dl ruisleseitä
- Mustapippuria
- Suolaa
- Loraus kermaa
- 1rl paholaisen hilloa.

Paista sipuli pannulla, lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita, anna levätä hetki ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Esipaista 10min 200 asteisessa uunissa.

Meidän täytteet:

- Pohjalle ketsuppi, paholaisenhillo ja tomaattipyre sekoitusta(käy tomaattimurska, taco sauce..)
- Kinkkusuikaleita
- Voissa ja valkosipulissa paistettaja katkarapuja, 180g pussi riittää yhteen pitsaan.
- Jalopenoja
- Ananasta
- Aurajuustoa
- Juustoa
- Punasipuli.



Paista sen jälkeen n. 10min 225 asteessa/kun näyttää sopivalta.



Onnistunut ruoka, suosittelen kokeilemaan. Tulee huomattavasti mehukkaampi, kuin esim mureke. Viinistä voisi kommentoida sen verran, että 10e viiniksi oikein mukava, eilen join samalta viinitilalta 3e ja vuoden vanhempaa, erona vanhemman pehmeys. 2008 viini oli pehmeämpi kuin 2009, mikä nyt ei ole mikään yllätys. Molemmat sopivat hyvin ruoan kanssa ja ilman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti