keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Leivän korvike käkkyrät, ei hiilaria paljoa



Eipä tullut mitattua aineita, kunhan sekaisin saa nesteen kanssa, niin uuni hoitelee sitten loput.

- 4 munaa
- 1 rl viiliä, koska sattuneesta syystä vammasena en turkkijogua voi syyä, mutta se käy kans.
Vatkaa märkiä aineita jonkun verran, pysyy paremmin kasassa ja tulleepi isompia.

- 2 dl Ruis/vehnä/fiber yms. leseitä
- 1 dl sesamin siemeniä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- n. 1tl leivinjauhetta, oon jättänyt myös pois, en kovin suurta vaikutusta ole huomannut, munien vatkaus vaikuttaa paljon enemmän omasta mielestä.
- n. 250-350 g juustoraastetta, x-tra täysrasvainen sopii hyvin, jos haluaa hifistellä, kelpaa varmasti kalliimatkin, tulee sitten eri makuisia.
- 100g mantelijauhetta, ostin 300g pussin kokonaisia ja itse blenderillä jyräyttäny pieneks. Ei ole kyse muusta kuin mausta, mitä enempi, sen paremmalle maistuu ja mantelit kyllä ovat terveellisiä.
Ps. mieltymyksen mukaan voi soveltaa melkein mitä vaan siemeniä yms. se kuinka karppina ne pysyy onkin sitten eri asia :)

Sitten kuivat sekaisin ja märkien joukkoon. Taikinasta tulee sellasta vähän kosteaa, jonka voi lusikalla nostella käkkyröiksi, jos tuntuu, että tuli liian kuivaa, lorauta vähän vettä sekaan, samalla pitäisi kuulemma parantaa kohoamista.. Helpoin resepti mitä oon pitkään aikaan tavannut, joka kerta olen tehnyt erilailla, aina on tullut hyviä ;) tästä satsista tuli 6 isoa sämpyläkäkkyrää. Päälle voi mielensä mukaan rouhaista vaikka valkosipulijauhetta, pasta rossa käy hyvin, tai sitten ihan au naturell.

225 astetta ja 10-15min riippuen koosta, kun ovat kauniin ruskeita päältä ovat valmiita.Omasta mielestä parhaimmillaan paahdettuna, sen takia niitä on aina pakkasessa!


Kiitoksia Pauliinalle, että tutustutti meikäläisen näihin herkkuihin :) 

Tuosta löytyy alkuperäinen Mantelileipäsenresepti, ovat mahtavia tuollakin reseptillä, mutta ite tykkään kuitusemmasta ja olen muutenkin korvannut kallimpia raakaaineita halvemmilla. Leseitä ja siemeniä olen lisännyt aika reilusti, vähän vähentänyt mantelia ja juustoa.

1 kommentti:

  1. Nam,nam. Pitäs taas leipoa joku päivä! Tätä blogia lukiessa tulee kyllä nälkä. Pauliina

    VastaaPoista