maanantai 3. tammikuuta 2011

Ensimmäinen ruokamerkintä.

Uusi vuosi käyntiin ja uudet ruokatottumukset :) Kiva tehdä kotona ruokaa, saa aivot levätä hetken.

Tänään kokeilin isoveljeni innoittamana jauhelijalla täytettyjä tomaatteja uunissa. Ideaan johti uudesta vuodesta jääneet 8 tomaattia..


  • 8 kypsää tomaattia
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 2dl ruokakerma 15%
  • fetajuustoa

    Mausteet:
  • suola
  • mustapippuri
  • paprikajauhe
  • sokeri(voi jättää pois, saa maut vaan paremmin esiin)
  • Chilijauhe
  • Inkivääri
  • Paholaisen hillo
  • Basilika
  • Kikkoman soija


4 Kpl tomaatteja hattu pois ja lusikalla sisustat pois ja kulhoon. Pilko loput 4 tomaattia, sipulit ja valkosipuli valmiiksi. Paista jauheliha, mausta mielen mukaan: itse laitoin suolaa, soijaa, mustapippuria, jauhelihamaustetta, paprikajauhetta, vähän chiliä, sokeria. Tämän jälkeen sipulit yms. pannulle ja kuulota kunnes tomaatit alkavat hajota. Tämän jälkeen lisää halutessasi tomaattipyrettä. Seuraavaksi kaada sekaan kerma, maista ja mausta tarvittaessa lisää. Viimeisenä revin muutaman tuoreen basilikan lehden sekaan.

Rouhaise tomaattien pohjalle vähän suolaa ja jos löytyy, t-lusikallinen paholaisenhilloa. Täytä tomaatit jauhelikastikkeella, ripottele päälle fetajuustoa ja paista uunissa 10-15min/kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Nauti tuoreen salaatin kanssa.

 Kiitokset ideasta ja paholaisen hillosta Kallelle ja Jessicalle.

Ps. Olivat onnistuineita, suolaa olisi voinut rouhaista vähän enemmän tomaattien pohjalle, koska imaisevat aika tehokkaasti makuja, mutta paholaisenhillo antoi kivan makeuden ja potkun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti