keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Curry -kookos -konjakkikanaa

Viimeisiä viikkoja tampereella ja pitkästä aikaa ehti kokeilemaan vähän ruoanlaittoakin. Saikulla kun kerrankin on aikaa ;) Tulevaisuudessa toivottavasti olis sitten aikaa tehdä niinkin mahdotottomalta tuntuvaa asiaa kun ruoanlaitto :D

Idean ruokaan sain netissä liikkuneesta reseptistä jossa samantyylistä tehtiin possusta ja kermalla. Noh niillä mennään mitä kaapissa on ja mukavasti onnistui..



Kastike:

- 300g Hunajamarinoituja kariniemen suikaleita(en jaksanu ettiä marinoimattomia kun ei millään osunu silmään.. Väittäisin, eettä parempaa kyllä tulee kun ei valmismarinadi jyrää makuja!
- 1 Santa Maria extra creamy coconut milk
- 1 Valkosipulin kynsi
- Loraus konjakkia
- Kookosöljyä paistamiseen(Toimii muuten kananpaistossa öljyä huomattavasti paremmin, kestää lämpöä, eikä räiski niin paljon. Lisäksi antaa kivan mauan ilman kookosmaitoakin).
Mausteet:
- Currya
- Vähän chiliä
- Ripaus sokeria
- 1/2 dl Kuivaa valkkaria
- 1rl Kanafondia
- 1tl Omenaviinietikkaa
- Suolaa

Paista kanat ja lisää valkosipuli, paistele hetki ja lisää konjakki pannulle. Anna alkoholin haihtua ja mausta. Lisää lopuksi nesteet. Kookosmaito sen verran toi liikaa pehmeyttä, siksi lisäsin omenaviinietikkaa jolla sai taitettua pois liikaa pehmeyttä. Mausteita kuten aina mauan mukaan, en osaa ruokalusikalla mitata kun on kauhalla annettu :P Kastiketta saa keitellä aika paljon vielä kasaan, jotta saa maut sopivasti kasaan. Suolanmäärää kannattaa tarkkailla vasta loppuvaiheessa kun nestettä on haihtunut pois!

Lisäkkeeksi paistoin voissa porkkanaa, sipulia ja parsakaalia, lopuksi ripaus suolaa päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti