maanantai 18. huhtikuuta 2011

Metsäretki poikain kanssa, ruokailuna loimulohi ja nuotioperunat.

Teltta, kamiina, hyvää a-luokan porukkaa, reilusti hyvää ruokaa ja juomaa. Siitä on tehty onnistunut rentoutumisreissu mun makuun ;) Reissusta on jo pikkusen aikaa, mutta nyt tulee juttua..



Lohta varten tarvitsee tietysti lankut, hyväksi ja toimivaksi todistetut lankut kestää useammankin reissun. Leppäpuusta oli muistaakseni Sami ne tehnyt..

Kiinnitä lohifile puutikuilla lankkuihin, suolaa karkealla merisuolalla. Pidä riittävän kaukana liekeistä, ettet polta kaloja. Pari kertaa tehneenä, epäonnistuminen on vaikeaa, mutta hätäilemällä onnistuu!! Valmistamiseen on mennyt n. 3 tuntia, sillä on ainakin onnistuttu tekemään todella mehukasta ja hyvää lohta. Välillä kun valelee voilla niin hyvä tulee. Oikea etäisyys liekille kun pystyy juuri pitämään kättä kalan edessä n. 10s. Kokemuksesta voipi sanoa, että lämpö vaihtelee väkisinkin, eli maltilla, hetkellinen kuumuus ei pilaa, mutta liian nopeasti jos yrittää saada valmista niin suottaapi mennä vituiks.



Lisäkkeinä nuotioperunoita, perunat olivat hiilien päällä melkein saman ajan kuin kalatkin. Perunat ainakin olivat todella kypsiä, mutta se ei haitannut onneksi makua. Perunoihin valkosipulilevitettä ja mums ääntä kohti. Perunoiden alle pisti välillä hiiliä niin kypsyivät tasaisesti, perunat oli kääritty tavalliseen folioon.

Kakkos ruokailuna oli possun uunilihaa marinoituna ja nuotiossa kypsennettynä.

Marinadi:
-Balsamicoa
-Öljyä
-500g Porkkanaa
-500g Sipulia
-1 Valkosipuli
-Sokeria
-Paprikajauhetta
-1-2tl Mustapippuria
-Soijaa

Possu marinoitui vuorokauden verran, sen jälkeen metsässä otettiin pannulla väri lihan pintaan ja folioon. Folioon sekaan kaadoin porkkanat, sipulit ja valkosipulit, tuli kiva lisäke sitten samalla kertaa. Liha oli nuotiossa ainakin 3 tuntia, tarkkaa aikaa ei tullut kellotettua ;) Kypsää ja todella mureaa lihaa tuli kun paketti avattiin. Vähän rosvopaisti tyylistä, mutta marinadi toki maustoi ihan erilaiseksi.

Yllä olevan reseptin antoi metsässä tavattu partasuinen mies, joka kokkaili aikaisemmin tuota samaa. Kuvia ei tästä ateriasta taida jostain syystä olla, taisi kello olla siinä 00 kun päästiin syömään..

Kiitoksia reissusta ja kokkailuista Samille, Reijolle, Nikolle ja Markulle

2 kommenttia:

  1. katos, hyvält näyttää.. täytyy kokeilla tota ns. rosvopaistia nyt jussina, jos ja kun ei saada halsteriin järvestä saalista.. kiitos vinkistä ja hyvät juhannukset

    VastaaPoista