perjantai 22. huhtikuuta 2011

Porosienipiirakka, "Berlusconin" pohjille ;)

Eli idea löytyi kotipitsan Berlusconi pitsasta, mikä on kyllä yks onnistuneimmista. Muokattu siis tuosta ideasta, tosin jäljelle ei jäänyt kuin poro ja punasipuli ;D Lähdin ideoinnista siitä periaatteesta, että vähillä hiilareilla hyväksi todettua "mantelileipäkäkkyrä" reseptiä muokataan sopivaksi. Alla on resepti joka oli suurinpiirtein sopiva 26 cm vuokaan.



Pohja:
- 1dl Mantelijauhetta
- 2 Munaa
- 3/4dl Pellavansiemeniä
- 3/4dl Auringonkukansiemeniä
- 1dl Ruisleseitä
- 1/4dl Vettä
- 3-4dl Juustoraastetta
- 1tl leivinjauhetta
- Suolaa ja mustapippuria

Täyte:
- 150g Kotosavun kylmäsavupororouhetta
- n.50g Kinkkusuikaleita mitä sattui löytymään pakkasesta, äijäpitsasta löytyy ehkä valmistaja.
- 1/2 Pienestä punaisesta paprikasta, pieninä kuutioina.
- Miehen kourallinen kuivattuja suppilovahveroita murskattuna.
- 1 Valio laktoositon créme fraiche
- 1dl Valio laktoositon kermaa
- 2 Munaa
- 1 Punasipuli ohuina renkaina
- Pippuria(unohdin laittaa itse, mutta rouhaisu mustapippuria kyllä sopii varmasti)


1. Pohja: Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi, lisää sen jälkeen loput ainekset ja sekoittele sopivaksi massaksi. Lisää vettä tarvittaessa sopivan koostumuksen saamiseksi. Levitä voideltuun vuokaan, naalu oli aika pop, sormilla ei oikein tullu mittään.. Itsellä jäi tuosta taikina määrästä 2 käkkyrään taikina, eli riittänee myös isompaan 28cm vuokaan. Esipaista pohjaa 10min 200 asteisessa uunissa.

2. Kun pohja on uunissa kypsymässä, sekoita täyte sipulia lukuunottamatta kulhossa. Kun pohja on jäähtynyt pari minuuttia, kaada täyte vuokaan. Tämän jälkeen asettele sipulit nätisti päälle ja painele lopuksi täytteen sekaan.

3. Paista n. 30min/kun näyttää hyvältä 200 asteisessa uunissa.

Näyttää ainakin hyvältä, huomenna pääsee sitten kertomaan mausta, mutta noilla aineilla vaikea kuvitella, ettei onnistuisi ;P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti