torstai 14. huhtikuuta 2011

Kinuskikakku, läksiäiskakku ;)

Huomenna viimeistä päivää nykyisessä työssä, sitten kohti uusia haasteita ja mahdollisuuksia. Tässä ohje helpolle ja nopealle kakulle, joka pieksee maultaan vähintään 80% leipomoiden mansikkahillokakuista :P



Pohja perus sokerikakku:
- 4 munaa (1 lasi munia)
- 1 lasi sokeria
- 1 lasi jauhoja, puolikarkea/jos haluaa pehmeämmän pohjan puolet perunajauhoja.
- 1tl leivinjauhetta

Ps. pohjan tekoon menee n. 6 minuuttia, sitten uunissa loppuaika. Maistuu noin 100 kertaa paremmalle kuin kaupan einespohjat, laiskuus ei maksa vaivaa ;P

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, mitä kaemmin jaksat vatkata, sitä pehmeämmän ja isomman kakun saat aikaan. Kun vaahdossa pysyy vähintään hetken vatkaimilla tehty kahdeksikko on munat riittävän kovaksi vatkattuja. Sekoita naalulla/kauhalla jauhot ja leivinjauhe sekaan, kannattaa käyttää sihvilää jos sellainen on. Muista sekoittaa jauhoihin leivijauhe, että sekoittuu tasaisesti. Älä sekoittele liikaa taikinaa ja tapa kuohkeutta. Voitele ja jauhota vuoka, paista n. 175 20-30min riippuen vuoan korkeudesta ja taikinan määrästä, kokeile tulitikulla jääkö taikinaa kiinni, jos ei jää on kakku kypsä.

Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa 3 osaan.

Täytteeksi:
- 4dl kuohukermaa
- 1dl mansikoita
- 1 rl hilloa
- 2 banaania
Kostuta kakun kaikki kerrokset huolella, ettei kakku jää kuivaksi. Alimpaan kerrokseen mansikka/hillosekoitusta sekä kermaa. Toiseen väliin kermaa ja banaania, hattu päälle ja kinuskin keittoon.

Kinuski:

- 2dl kermaa
- 1dl tummaa sokeria/fariinisokeria
- 1dl normaalia sokeria
- 1rl voita

Kaada kerma ja sokerit kattilaan, keittele 20-30min kunnes on riittävän paksua. Helppo testata tiputtamalla kylmään veteen tippa kinuskia, kun kinuski jähmettyy on se valmista. Sokerin määrällä pystyy vaikuttamaan kinuskin sitkeyteen, alle 1/1 sokeria tulee sitkeämpää, reilummin sokeria tulee pehmeämpää. Kun kinuski on sopivaa lisää voi ja anna hetki asettua, kaada kakun päälle.

Jos osaat koristele nätiksi kukilla ja kermalla, itse luotan makuun ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti