torstai 3. maaliskuuta 2011

Viskissä marinoitua nautaa.

Miten ja minkä kanssa yhdistää viski. Ensimmäistä kertaa kokeilin, mutta uudestaan pitää kyllä kokeilla. Lopussa vähän arvioita miten onnistui, ensi kerralla liekitys voisi olla listalla. Naudanpaistisuikaleet saa kyllä jäädä tästä eteenpäin kauppaan.. Karmeaa purkkaa osunut nyt 2 kertaa putkeen, jos on ehdotuksia hyvistä suikaleista, pistä kommenttia ;) Tiedetään, ettei se ole sisfilettä, mutta purkastakaan ei tuu leuat noi kipiäks :D

"kuva" Tuli niin surkeita kuvia, että käyttäkää mielikuvitusta..

- 350g Naudanpaistisuikaleita
- 1 Smetana

Marinadi:
- 1 Iso valkosipulinkynsi
- 2 rl öljyä
- 6cl Savuista viskiä, itse käytin Ardbeg 10v
- 2rl Soijakastiketta
- 1/2tl Sokeria
- 1rl Balsamicoa
- Pippuria
- Tarvittaessa lisää vaikka loraus punkkua, jos tarvitsee happoa.

Anna lihan marinoitua vähintään tunti. Paista kuumalla pannulla voissa lihat ja lisää smetana. Tarkista suola ja tarjoile riisin, tai perunan kanssa.

Hieman hämmentävä ruoka, savuisuus maistui kyllä selkeästi ja tietyllä tapaa sopi lihan kanssa. Liha tosin oli aivan kamalaa, sitkeää ja syömäkelvotonta. Seuraavalla kerralla taidan tehdä sisäfilettä kun noi valmiit suikaleet on noin onnettomia :P Ensi kerralla voisi kokeilla jotain Highland viskiä, Ardbeg ehkä pikkusen rajua kamaa ;) Kastike tosin oli ihan maukasta, Ardbeg toi hiukan metwursti makua kastikkeeseen.

Onneksi juoma ruoan kanssa oli mitä loistavinta. Argentiinalainen Argento reserva, malbec rypäleestä, yksi parhaista hinta/laatusuhteista pitkiin aikoihin. Olikohan 9e vai 8e pullo, viini käy loistavasti sekä ruoan kanssa, että ilman. Ei hirmu tanniininen, mutta miellyttävän pehmeä, 2009 vuotiseksi aika valmista nautittavaksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti