keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Joulun karistus pata

Nyt alkaa riittämään taas turvotus ja tukkoisuus. Josko se tästä skarpimpi ruokavalio alkaisi taas pääsemään vauhtiin. Jauhelihaa oli jo ostettuna, huomasin vasta kotona, että olin ostanut lastenannoksen, snelman 250g pakkaus, toisaalta ihan kiva yhdelle. En oo aikasemmin tuollasta huomannu, kaupassa vielä luulin ostaneeni halvalla ;D Ps. nopea, helppo ja maistuva ruoka, lisukkeena itsellä meni purkillinen raejuustoa.



Paketti naudan paistijauhelihaa
1 Porkkana kuutioituna
1 Keltasipuli kuutioituna
3 Valkosipulin kynttä
2 Jättiherkkusientä mielen mukaisina paloina
Paprikaa, käytin loput n. 1/3 kokonaisesta mitä oli jäänyt kaappiin.
Lihaliemi hyytelö/kuutio, ilman lisäaineita, Maggi oli ainakin ihan jees.
 Muutama loraus habanero kastiketta
1 Purkki tomaattipyrettä (70g)
 Suolaa ja pippuria

Aloita paistamalla jauheliha, äidiltä opittu vinkki, pistä jauheliha kylmälle pannulle ja väännä lämmöt täysille. Anna paistua rauhassa, kuitenkin polttamatta, käännä koko pala ja anna kypsyä toiseltakin puolelta rauhassa. Tämän jälkeen raavi kypsäpuoli pannun reunoille ja paista toiselta puolelta. Riippuen lihan määrästä voit reunoilta siirtää lihat kattilaan ja maustaa siellä, sen jälkeen kääntää liha niin monta kertaa kun tarvitsee. Juu tiedetään, aina kuumalle pannulle, mutta kannattaa kokeilla, jauhelihasta tulee mehukkaampaa ja lihasnesteet pysyvät paremmin lihassa. Liha vähän niinkuin kypsyy omassa rasvassaan. Lisää sekaan kuutioitu sipuli ja valkosipuli, kuulottele koko höskää hetki. Lisää vielä lihahyytelö ja ripaus suolaa ja pippuria. Kaada koko komeus kattilaan ja kiehauta  vielä maut pannusta irti tilkalla vettä.

Paista öljyssä porkkanakuutioita ja herkkusienä hetki, sienistä lähtee ylimääräinen vesi samalla. Mausta pienellä suolalla ja pippurilla. Lisää lihan joukkoon tomaattipyre ja kasvikset, tässä vaiheessa voit lisätä myös paprikat, niitä ei kannata paistella turhaan.

Lisää tarvittaessa sekaan vettä, sen verran, että saat maut koottua, lopuksi voit myös lisätä halutessasi tulista kastiketta.

Tarjoile raejuuston tai salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti