sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Hedelmäinen ja tulinen kanavuoka

Eli resepti koostuu vanhasta, erittäin hyväksi havaitusta hedelmäisestä ja tulisesta kanapadasta. Alkuperäisen kastikkeen saa, kun jättää tästä reseptistä riisin ja fetan pois. Reseptiin kuuluu myös paistetut banaanit tasoittamaan tulisuutta, sopii myös vuoan kanssa.




Marinoimattomia kananfilesuikaleita
1 Purkki sekahedelmiä omassa mehussa
2dl Kermaa/ruokakermaa
2-3rl Currya
Poppamiehen tuli ja leimaus/chilijauhetta maun mukaan
Suolaa, vähän mustapippuria ja ripaus sokeria
2 Valkosipulin kynttä
1,5dl Ohra kokonainen
1,5dl Täysjyvä riisiä
Fetaa pinnalle maun mukaan

Paista kanat ja lisää mausteet(curry ja suola) sekaan pannulle ja paista hetki. Kiehauta pannusta vielä maut irti ja lisää kattilaan. Lisää kattilaan myös hedelmät, kerma, chili ja valkosipulit. Kastike saa olla melko löysää, riisi ja ohra kyllä imee huimasti nestettä. Lisää uunivuokaan pohjalle riisi ja ohra, kaada tämän jälkeen kastike päälle, älä sekoita. Paista 30-45min 200 asteisessa uunissa, minulla imaisi melkein kaiken nesteen ja oli uunissa tuon 45 min, 10min riisille varmasti riittää 30min, jää myös kosteammaksi. Feta kannattaa lisätä paiston puolivälissä, muuten saattaa tummua liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti