lauantai 17. joulukuuta 2011

Jouluinen jauhelihakeitto

Tarinahan lähti siitä, että olin ostavinani lanttua. Kotona kuitenkin tajusin, että mukaan oli tarttunut selleri, joka ei nyt ihan jokapäiväinen juures ole. Siispä kaapin tyhjennystä ja samalla vähän kokeilua keittojen kanssa. Oonkohan koskaan edes tehnyt keittiö itse :D Jos ei mustajuurikeittoa lasketa.



4 Perunaa(kiinteitä kai pitäisi olla, mutta Van goghilla mentiin oikein hyvin!)
5 Porkkanaa
1 Selleri/puolikas
1 Bataatti
Muutama kirsikkatomaatti, tai yks tomaatti kuutioina tuomaan happoa.
1 Keltasipuli
400g Naudan paistijauhelihaa(10% oli itsellä)
1,5L Kasvislientä(tein Knor fond du chef hyytelöstä) Liemen määrä kannattaa sopeuttaa annoksen kokoon, olisi varmaan riittänyt 1 litra.
1rl Voita kuullotukseen
2rl Soijaa tarvittaessa, jos suolaisuutta tarvitsee
Suolaa, mustapippuria, muutama tippa poppamies habaneroa tai muuta hot sauce

Pilko juurekset, sipuli ja tomaatit kattilaan. Lisää voi kattilaan ja kuulottele keskilämmöllä sen aikaa, kun paistat jauhelihan. Huom älä lisää bataattia vielä tässä vaiheessa! Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja lisää kasvisten sekaan. Lisää tämän jälkeen kuuma kasvisliemi kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen kuutioidut bataatit ja keitä vielä 10 minuuttia.

Tarkista suola ja maut, lisää tarvittaessa soijaa tai suolaa. Hot sauce kannattaa myös lisätä lopuksi.

Selleri selätetty ja oikein onnistunut keitto! Bataatti toi kivan makeuden ja sopi mielestäni oikein hyvin, menee vaan todella helposti muusiksi. 10min maksimi keittoaika bataatille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti