keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Emäskuuri ja elimistön puhdistus uutta vuotta kohti.

Kerran aiemmin olen emäskuuria kokeillut ja vaikutukset olivat positiivisia. Idean sain osoitteesta www.hapankaalinystavat.com osoite tällä hetkellä jostain syystä alhaalla. Perusideana on syödä emäksisiä kasviksia ja juureksia ja ainoana happamana tuotteena kylmäpuristettu öljy. Tuosta öljystä löytyy paljon eri mielipiteitä, sitä pitäisi nauttia rl/10kg elopainoa. Ensimmäisellä kerralla join rypsiöljyä tuon vajaan maitolasillisen aamuisin, vaikutukset olivat hyvät. Nukuin paremmin kuin koskaan, maha toimi ja olo oli erittäin pirteä ja virkeä. http://kitin.foorumi.biz/t35-mika-ruoka-on-hapanta-mika-emaksista Edellä olevasta osoitteesta löytyy lista emäs/hapan pitoisuuksista. Itselläni ruokavalio koostui salaatista, kukka ja parsakaalista, porkkanasta, kurkusta, tomaatista, paprikasta. Juhla koitti 6 päivänä kun sai ottaa vähän raejuustoa sekaan ;)

Tällä kertaa lähdin hieman eri kantilta liikkeelle, edelleen jätän pois kielletyt aineet, eli liha, kala, kana, sokeri, suola, kahvi, tupakka, alkoholi. Mitä tuon jälkeen jää jäljelle, noh ei kauheasti ja aika tympäiseväksi ruokavalio menee, mutta 10-12 päivää kestää mitä vaan!! Muista pestä aamuisin hampaat, ettet niele suusta hapanta mahaan, muistaakseni myös ruokailua ennen pitäisi pestä.. Tavoitteena on uusia mahan emäskalvo, jolloin se kestää ja toimii paremmin. Loppukuurista aletaan varovasti lisäämään maitohappobakteereita sisältäviä tuotteita. EN OTA VASTUUTA OHJEISTA, KYSEESSÄ ON MUISTELUT SIVUILTA JA OMAT KOKEMUKSET!!!!

Otin emäskuurissa olevien tuotteiden lisäksi mm. avocadon ja appelsiinin pieninä määrinä mukaan, niidenkin palamistuote on emäksinen. Öljyn juomista helpottaa, kun ottaa esim snapsilasillisen ennen ruokaa, tästä saa myös energiaa hyvin, voi hörppiä sitä myös muulloin, itselläni tulee yli 1dl, eli kovin helposti ei ylity.

1 Päivä
Viikonlopun mähkimisen ja hiilariähkyn jälkeen alkoi maanantaina 23.1. Aamupalaksi lasi vettä ja ruokalusikallinen kylmäpuristettua oliiviöljyä. Iltapäivällä höyrytin ja sen jälkeen wokkasin porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia, kesäkurpitsaa ja paprikaa öljyssä, johon oli lisätty hieman paprika ja chilijauhetta. Illalla söin porkkanan ja avocadon. Olo hieman heikko, päätä särkee, vatsa vielä sekaisin.

2 Päivä
Aamulla öljyä ja vettä, lounaaksi wokattuja kasviksia. Illalla söin keräkaalia, pari porkkanaa ja puolikas appelssiini kuutioituna sekaan. Hieman oliiviöljyä ja pippuria päälle. Olo vielä vähän huonompi, päätä särki ja hieman utuinen olo. Lisäksi join punajuuren keitinlientä, jolla mahan toimintaa pystyy katsomaan.

3 Päivä
Aamu kuten aikaisemmin, lounaaksi keräkaalia, porkkana ja 1 punajuuri. Iltapäivällä vihreä salaatti tomaatilla, kurkulla ja paprikalla. Lisukkeena keitetty punajuuri. Olo jo huomattavasti parempi, ei väsytä enää niin paljon, nesteet ja kuonat tuntuisivat lähtevän liikkeelle.

Loppuun HUOM. vettä/nestettä pitää nauttia riittävästi, vihreätä teetä pitäisi saada juoda ja itse ainakin olen juonut, ei kahvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti