torstai 5. helmikuuta 2015

Rouhea kaalipata

 Kaali; hyvää, halpaa ja kuulemma terveellistäkin! Se koulun ällö mössö jonka nimi oli kaalilaatikko ja joka ei maistunut miltään on  ilmeisesti jättänyt traumat osalle. Mutta kannustan kokeilemaan, kaali on pehmeätä, porkkanoissa ja fenkolissa vielä purutuntumaa ja maku sopivan napakka, kevyesti tulinen, sopivasti makea ja suolainen. Koko 4 litran padallinen, josta saa n. 6-8 annosta maksoi n. 8e sisältäen kaikki aineet, lukuun ottamatta mausteita. Eli kerta annos n. 1e, jos annoshinnan tuplaa niin sillä rahalla syö jo aika isonälkäinenkin ukko!



1kg Keräkaalia
2 Porkkanaa
1 Iso keltasipuli
3 Valkosipulinkynttä
1 Fenkoli
Kookosöljyä kuulottaamiseen
400g Naudan jauhelihaa
3dl Tummaa olutta
1 Tomaatti
2 joulukinkku lihaliemikuutiota
n. 25-50g Voita
0,5dl Tummaa siirappia
1/4 dl Sitruunanmehua
1,5dl Riisiä
1/2dl Soijaa
Suolaa
Vampyyrisuolaa ripaus
Mustapippuria
Savustettua paprikajauhetta
Cayannepippuria

Lisää sipuli ja valkosipuli kasariin ja kuullota kookosöljyssä tai vastaavassa hetki. Seuraavaksi lisää pilkottu kaali pataan, jos ei mahdu kerralla, niin kuullota ensin osa ja lisää loput kaalit kun edelliset ovat mennyt vähän kasaan. Kun kaalit on saatu mahtumaan kasariin lisää sekaan tumma olut ja reilusti suolaa kaalien päälle. Anna kaalien möhiä kannen alla ja paista jauheliha sekaan, mausta jauheliha suolalla, vampyyrisuolalla ja pippurilla. Pistä jauheliha pataan ja huuhtele pannu, lisää siirappi, voi, ja mausteet. Anna hautua n. tunti ja lisää sen jälkeen sitruunanmehu, soija, tomaatti, riisi, porkkana ja fenkoli kasariin ja anna hautua n. 20min. Tarkista vielä maut ja lisää tarvittaessa makeutta, suolaa tai happoa. Tarjoile tuoreen puolukkasurvoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti