torstai 19. helmikuuta 2015

Space balls, eli rakettispagetti lihapullavuoka

En tiedä kuulinko oikein, mutta idea tuli kun telkkarista ehkä kuului puhetta lihapullista joissa on spagettia :D No joka tapauksessa pullat onnistuivat erittäin hyvin ja idea toimii! Päällä oleva hieman makea ja tulinen tomaattikastike kruunaa neutraalimmat spagettipullat. Helposti voi isommallekin porukalle tehdä ruoan, jota ei tarvitse säätää useammassa astiassa ;)


Tomaattikastike:
1/2 keltasipulia
2 Valkosipulinkynttä
8 Mini luumutomaattia
Oliiviöljyä
1rl Sokeria
1tl Tuli ja leimaus
Suolaa
Purkki tomaattimurskaa
Loraus Balsamicoa
Kuivattua basilikaa, timjamia,
oreganoa ja rosmariinia

Lihapullat:
400g Naudan jauhelihaa
Keltasipuli
2 Valkosipulinkynttä
50g Kreikkalaista fetaa
8 Mini luumutomaattia
300g Keitettyä spagettia
Voita
Suolaa ja mustapippuria

Lisää kattilaan oliiviöljy, sipuli, valkosipuli ja tomaatit, kuulottele hetken  aikaa ja lisää loput mausteet ja tomaattimurska. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 40min, samaan aikaan tee lihapullamassa vetäytymään.

Keitä keskeltä katkaistut spagetit kiehuvassa suolatussa vedessä vähän ali, eli 7min spagetit n. 5min, huuhtele kylmällä vedellä, lisää kulhoon loraus keitinvettä ja voita ja sekoita spagetit. Kun spagetit ovat jäähtyneet sekoita ne lihapullamassaan ja pyörittele isoja pullia, tästä annoksesta tuli 6 kpl. Paahda grillivastuksenalla 225 asteessa vajaa 10min ja lisää tämän jälkeen fetajuustoa pullien päälle sekä tomaattikastike, lämmön voi pudottaa vajaaseen 200 asteeseen, paista vielä 20min tai kun ovat kypsiä. 20min ja pullat olivat lievästi medium, eli omaan makuun juuri sellaisia kuin pitää, mehukkaita ja maukkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti