maanantai 26. tammikuuta 2015

Bratwursti nakkikeitto

Joskus sitä kaupassa haahuilee ilman päämäärää pitkin poikin ja miettii, mitähän sitä tekisi mieli? Mikä tai paremminkin mistä se idea sitten tupsahtaa voi olla joskus todella pieni juttu, esim nakkipaketti! Lähdin ostamaan kaupasta jogurttia, mutta päädyin ostamaan nakkikeiton ainekset. Tai ensimmäisellä kauppareissulla mukaan tuli puolet keiton aineksista ja toisella käynnillä loput. Tänään kävin omassa lähikaupassa, jonka määritelmä tulee vain ja ainoastaan siitä, että se on kävelymatkan päässä, ei sen takia, että se on Lidl... No siellä nakkikeitto sai laajennuksen, tuoretta fenkolia ja bratwurstia! Ei mitään tietoa onnistumisesta, mutta ajatuksen tasolla ja kesäisten muistikuvien rohkaisemana  päätin kokeilla. Loppputulos onnistui ja perus nakkikeittoon tuli huimasti lisää makua, miksi aina pitäisi mennä hk makkarankuvatuksella ja perusnakeilla? EI pidäkään :P


200g Mieto chilinakki
300g Bratwurst
3 Porkkanaa
1 Keltasipuli
1 Valkosipulinkynsi
1 Pienehkö fenkoli
8 Pientä perunaa
1 Palsternakka
Litra vettä
Joulukinkun paistoliemestä kasaan keitettyä lihalientä, johon keittovaiheessa lisätty sipulia, chiliä ja inkivääriä. Voi laittaa myös perus kasvisliemikuution tai fondia tai pelkästään suolaa ja pippuria. Kasaan keittäessä liemi maistui todella suolaiselta, mutta keittoon sai silti laittaa 3 jääpalakuution kokoista liemikuutiota. Tästä voi miettiä, kuinka tolkuttoman suolaisia ne kaupan kuutiot ovat, kun yksi riittää helposti..


Lisää nakit pataan ja käristele hetki, siten että saavat kunnolla väriä. Lisää hetken päästä loraus oliiviöljyä, sipuli ja valkosipuli pataan ja kuullota hetki. Tämän jälkeen lisäile pataan kypsymisjärjestyksessä fenkoli, palsternakka ja porkkana, kuullottele vielä hetki ja lisää vesi ja liha/kasvisliemi. Lisää perunat kun keitto alkaa kiehua, hauduta n. 20min ja nautiskele esim näkkärin kanssa. Ennen tarjoilua tarkista vielä maut, suolaa voi tarvittaessa lisätä hieman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti