lauantai 21. helmikuuta 2015

Uunilohta pikkelöidyillä vihanneksilla

 Idea tuli tällä kertaa työmaaruokalassa, jossa sei oli päällystetty rapsakoilla vihanneksilla ja yhdistelmä toimii mahtavasti. Ainoa jatkokehittelyä vaativa asia on suolaisuuden saaminen annokseen. Joku aurajuusto perunahässäkkä toimisi varmasti hyvin ja joku suolainen kastike mahdollisesti. Myös kypsyys onnistui loistavasti ja lohesta tuli mehukasta ja lohkeilevaa. Tähän asti olen paistanut lohen 200 asteessa, mutta lopputulos oli kyllä parempi hieman miedommassa lämmössä ja leivinpaperilla suojattuna.

Pikkeliliemi:
3:2:1 Tyylillä
3dl Vettä
2dl Sokeria
1dl Etikkaa(sis. 1 limen mehu ja
loppu valkoviinietikkaa)
Kokonaisia mustapippureita
Kokonaisia viherpippureita
Tuoretta inkivääriä
2 Laakerinlehteä
Tuore chili tai pari tippaa hot saucea

Lisää kaikki aineet kattilaan ja kiehauta, anna sen jälkeen jäähtyä kattilassa n. 1-2 tuntia.

Vihannekset esim:
Porkkanaa
Fenkolia
Sipulia

Poista lohesta nahka ja tumma rasva, suolaa molemmin puolin ja pistä uuniin 175 asteeseen leivinpaperin alle ja paista 20min. Samaan aikaan kuin lohi menee uuniin voi vihannekset heittää pikkelöytymään. Ota lohi uunista, nostele vihannekset lohen päälle, nestettä saa mennä sekaan myös vähän, tämän jälkeen leivinpaperi päälle ja paista vielä 10min. Lisää tarjoiluvaiheessa annoksiin vielä sormisuolaa ja tarjoile esim parsan kanssa.

Pikkeliliemelle voi keksiä jotain säilömiskäyttöä, itse pistin valkosipulinkynsiä ja punasipulia purkkiin ja kiehautin liemen päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti