sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Fenkoli kanacurry

Fenkoli, tämän hetken suosikki, joka sopii kanan kanssa kuin unelma. Fenkolin tuoma lievähkö makeus ainakin omasta mielestäni kokoaa makuja yhteen. Vähä vähältä pääsee kohti tavoitetta, jossa ei käytetä kaupan valmiita maustesekoituksia, vaan maut löytyvät oikeasta yhdistelmästä vihanneksia, juureksia ja mausteina olisi vain suolaa ja pippuria. Yksinkertainen on kaunista, mutta niin kovin vaikeaa saavuttaa!


Marinadi:
2rl Hot saucea
Paahdettua valkosipulijauhetta
Kurkumaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Liraus sitruunanmehua

2 Kanan rintafilettä paloina
Kookosöljyä paistamiseen
2/3 Fenkolia suikaleina
1 Iso keltasipuli
2 Valkosipulinkynttä
Hunajaa
Soijaa
2dl Kookoskermaa

Laita kanat marinoitumaan ja pata kuumenemaan. Lisää pataan kookosöljyä ja kuullota fenkoli, sipuli ja valkosipuli pehmeäksi. Mausta paistosta tässä vaiheessa jo suolalla ja hunajalla. Kun sipulit alkavat olla läpikuutavia aloita kanojen paistaminen ja lisää pataan kookoskerma. Lisää kanat pataan ja tarkista maut, loraus soijaa sekaan ja tarvittaessa lisää hunajaa ja mahdollisesti suolaa. Kookoskerma oli jostain syystä kovin juoksevaa, joten kastikkeen olisi voinut kevyesti suurustaa. En  tiedä aiheuttiko kiehautus tämän, vai sattuiko vain tuollainen kookoskerma, aika vähäinen kokemus on itsellä kookoksesta. Vastaavia oireita on ollut ainakin Lidl ja Rainbow laktoositon ruokakermoilla, kun taas Valion laktoositon ruokakerma tekee kastikkeesta paksua. Toisaalta Valion tuotteet ovat myos kaksi kertaa kalliimpia, joten olisiko laadulla ja hinnalla kenties joku yhteys?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti