keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Aasialainen uunilohi tamperelaisittain.


Meinas vähän ideoita tulla liikaakin, mutta koitin pitäytyä yksinkertaisissa ja hyvissä mauissa. Voin kertoa, että jo ainesten tuoma tuoksu uunista on vaivan ja kokeilemisen arvoista. Inkivääri, valkosipuli, lime, chili ja sesaminsiemenet tuo aivan huumaavan tuoksun kämppään ;) Mieli teki laittaa pinnalle myös parmesania, ruisleipärouhetta ja kermaa, mutta tällä kertaa pidin pääni enkä sotkenut liikaa makuja.

N. 600g Lohta
 n. 2x2cm Pala tuoretta inkivääriä
1 Valkosipulinkynsi
1 Limenkuori raastettuna
1/2 Chiliä
Reilu 1/2 Limenmehu
n. 1tl Suolaa ja sokeria
Oliiviöljyä
Loraus sesamöljyä
Sesaminsiemeniä

Jauha ainekset tahnaksi morttelissa, tarkista maut, suolaa saa olla lohessa kunnolla, muttei liikaa. Leikkaa loheen pienet viillot, jotta maut menee tasaisesti ja lisää pieni pintasuola. Levitä tahna kalan päälle ja hiero myös viiltoihin. Viimeistele kala sesaminsiemenillä pintaan ja paista uunissa n. 225 asteessa 20min, paistoin 25min ja tuli kyllä mehukasta, mutta hieman ylikypsää, roseeksi riittää 20min.


Onnistunut kokeilu, suolaa paksuimmassa kohdassa olisi saanut olla enemmän, tai sormisuolaa tarjoillessa pinnalle. Jälkikäteen parmesanraaste todennäköisesti sopisi loistavasti ja toisi rapsakan kuoren, ei ehkä ruisleipää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti