lauantai 5. lokakuuta 2013

Juustokakku ilman liivatetta.

Japan juustokakusta lainattu kuva kun omasta ei tullu otettua ;)

Hillosokerilla menee kuulemma kökkelöksi juustakakku niin piti kokeilla itekin :P Eihän se nyt mennyt ja hämmentävän nopsa tehdä. Enpä ole koskaan ajatellut, kuinka yksinkertainen, nopea ja maistuva juustokakku on tehdä. Tai tiesin, että maistuu hyvälle, mutta täytekakut ollut oma juttu jos on jotain tullut tehtyä..

Tämän päiväinen kakku meni sarjassaan pläjäytyksiin, ei tosin mausta tinkimällä, vaan kiireessä ja mitat hatusta vedettynä.. Onnistuin käymään kaupassa, tekemään uudessa painekattilassa jauhelihakastikkeen ja juustokakun kaappiin alle 1,5h eli melko tehokkaasti meni. Tosin aikataulut sen verran pissi, etten ehtinyt syömään ja oli PAKKO hakea juustopulla ÄmCeestä :P

Juustokakun ainekset:
Pohja:
n. 100g Digestivekeksejä
4 Suklaatäytekeksiä(lidl joku malli, käy domino yms.)
70g Voita(se mitä oli jälel ;))

Murskaa keksit esim suttunuijalla pieniksi, sekoita sula voi sekaan ja hiero tasaiseksi. Muotoile irtovuokapohjaan ja pistä kylmään odottamaan.

Täyte:
150g Sitruunatuorejuustoa
2,5dl Kuohu/vispikermaa
1dl Tomusokeri
1tl Vaniljasokeria
0,5dl hillo/marmeladisokeria

Sekoita tomusokeri, tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään. Kuumenna tilkka kermaa ja hillosokeri kattilassa, ei tarvitse sulaa ihan kokonaan edes. Tämän jälkeen sekoita tuorejuusto ja sokerikerma keskenään, aloita pienellä määrällä, jotta ei leikkaa, sekoita kunnes tasaista. Vaahdota kerma ja nostele varovasti juustosokeriin. Kaada seos pohjan päälle ja anna olla jääkaapissa, muissa ohjeissa oli yön yli, mutta ihan hyvin jähmettyi 6h aikanakin!

Ennen tarjoilua lisää päälle mustikoita ja kermavaahtoa.

Nyt vastusti oikein kunnolla, jostain syystä lidl vispikerma ei halunnut vaahdottua! Kuohukermaan laitoin lorauksen vispikermaa jatkeeksi ja ei meinnunnut millään vaahdottua, tuli sellainen kiiltävä enemmän munavaahtoa muistuttava koostumus. Yritin vatkata päälle vispikerman, muttei meinannut millään vaahdottua, en tiedä mikä oli ongelma, saman kerman ihan käsinkin saanut vatkattua vaahdoksi! Mutta lopputulos ihan maistuva ja keittiö ihan kermassa ;D

Pakko kyllä myöntää, ettei maustetut kaupan valmisteet ole oikein oma juttu. Maku jää vähän pliisuksi ja sitruunaa sieltä on vaikea löytää. Ensi kerralla on maustamaton tuorejuusto, johon sitruunankuorta, mehua ja oikeat maut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti