keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Southern-style kaalilaatikko



Talvi ei yllättäny autoilijaa, mutta kropan se yllätti ja loppu viikko menee lepäillessä. Lekurista kotiin tullessa piti hakea loppuviikoksi ruoka-aineet, ettei tarvi kauheasti liikkua. Jostain syystä tuli kauheat mielihalut jauhelihaan ja vihannesosastolla osui kaali silmään, siitä se idea sitten lähti. Kaupassa käppäillessä osui silmään BBQ kastike, makea ja savuinen, hmm. se vois sopia kaalilaatikkoon! Jo pitkään pitänyt ostaa bbq soosia, jos vaikka innostuis ribsejä tekemään. Valmistusaika noin tunti, ei maailman nopein, muttei myöskään kauheasti vaivaa vaativa ruoka. Maut menee kyllä aika mutulla, koska ei oikeastaan mitään maista, just suolaisen ja makea erottaa keskenään!



1kg Keräkaalia suikaleina
2 Keltasipulia kuutoina
2 Porkkanaa kuutioina
2dl Myllyn ohra+riisi
600g Jauhelihaa
2 Valkosipulinkynttä
2rl BBQ Smoky sweet sauce
Suolaa, mustapippuria
n.2-3rl Tummaa siirappia
5dl vettä
Lihaliemikuutio/fondia



Ensimmäiseksi keitä riisi+ohra kypsäksi, lisää keitinveteen puolikas lihaliemifondista. Samalla pilko kaali ja esikypsennä höyryttämällä. Esikypsensin n. 20min, eli Tefal painekattilaan pohjalle n. 5dl vettä, kaalit höyrykippoon päälle, kaalit oli 20min siitä, kun napsautin levyn päälle, mitään kovaa painetta ei kattilaan ehtinyt tulla. Paista jauheliha kuumalla pannulla ja mausta valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita BBQ kastike jauhelihaan isossa kulhossa. Lisää kulhoon kaali, porkkana, sipuli, riisi ja sekoita hyvin jauhelihan kanssa. Lisäsin pari lorausta siirappia jo massan sekaan tässä vaiheessa.




Lisää riisistä jäänyt puolikas lihaliemifondi kaalin keitinveteen ja odota, kunnes hyytelö sulaa. Nostele seos voideltuun vuokaan, kaada päälle lihaliemi, lorauta siirappia pintaan ja lisää muutama voi nokare vielä pinnalle. Paista 175 asteessa n. tunti, lisää folio pinnalle, jos pinta tummuu liikaa.

Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa, kyllä pitäis kaalinvihaajankin tykätä ;) Omasta mielestä sopii hyvin pieni savunmaku, ensimmäiseksi kaalilaatikoksi erittäin hyvin onnistunut. Kaalit jäi juuri sopivan napakoiksi, eikä laatikosta tullut kaalimössöä, ainakin omaan suuhun paremmin toimiva kuin koulu/lounas kaalilaatikko..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti