maanantai 21. lokakuuta 2013

Salad Niçoise


Ruokaisista salaateista oma ehdoton suosikki. Variointi mahdollisuuksia lähes rajattomasti ja maha tulee kyllä täyteen. Laiskuus iski, eikä kaupassa jaksanut käydä, eli piti mennä niillä mitä löytyy. Kaappi on tyhjennetty aika tehokkaasti, joten pikkusen mielikuvitusta piti käyttää. Papuja ei ollut, joten kurkku ja kaali hoisi vihreyden salaatissa. Näin syksyn teemaan sopi kyllä hyvin, pienellä marinoinnilla kaali pehmeni juuri sopivaksi lisukkeeksi.

2 Keitettyä perunaa
2 Keitettyä munaa
1 Salottisipuli
Kurkkua
Keräkaalia
Tonnikalaa(tuore paras, tölkkikin menee)
Raejuusto

Mausteet: Suola, pippuri, oliiviöljy, mirin, tuore timjami, valkoviinietikka

Suikaloi kaali ja sipuli kulhoon, kouri kaalia, jotta pehmenee vähän ja mehustuu. Lorauta sekaan miriniä, oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, suolaa, pippuria, timjamia ja sekoita hyvin. Anna maustua sen aikaa, kun perunat ja munat kiehuu. Anna perunoiden jäähtyä hetki, pilko ja sekoita varovasti salaatin sekaan. Nostele salaatti lautaselle, lisää päälle tonnikala, raejuusto, munanlohkot ja tuoretta timjamia. Viimeistele annos viinietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla, nauti heti tuoreeltaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti