sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Suklaamuffinsi

Oli pakko kokeilla Muffin & Cupcake makeria jonka sain tuparilahjaks, miehekkäästi vielä pinkin värisenä. Luin ohjeet kerrankin ja komiasti kehuttiin, ettei tarvi rasvaa tai vuokia. No ei se ihan niin sitten mennyt, öljysin kuopat ja silti tarttui kiinni, lisäksi lopuissa käytin voipaperia pohjalla, helpottamaan irroittamista. Lisäksi puutikulla nostetut muffinit poisti muffinin lisäksi myös teflonpinnoitteen :D Muffinit ovat suhteellisen pieniä, mikä on osalla kiva juttu, itse arvostan jenkkityylisiä päänkokoisia versioita ;) Mutta maku on hyvä ja helppo paperivuokien kanssa käyttää! Ei tarvitse uunia lämmittää ja menee vain hetki niin on valmista.

100g Tummaa suklaata 74% oli
2 Munaa
2dl Sokeria
2dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
125g Voita
1/2dl Lämmintä vettä


Vaahdota sokeri ja voi, lisää tämän jälkeen sekaan munat ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää tämän jälkeen jauhot ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi massaksi, sen jälkeen voit lisätä sulatetun tai palastellun suklaan. Mulla oli sulatettua, jolloin massasta tuli tasaisen ruskeaa, teki mieli laittaa vielä murujakin, mutta unohdin. Sen jälkeen paistoin ihmemasiinalla 8-10min, uunissa ehkä sama aika ja 200 astetta.

1 kommentti:

  1. Enpä ollut edes kuullut tollasesta laitteesta :D kaikkea ne keksii

    VastaaPoista