lauantai 22. joulukuuta 2012

Päärynäcurry -kanavuoka aurajuustogratiinilla

Kotona tehtyä ruokaa, tai siis omassa kodissa itselle tehtyä ruokaa :D Onhan siitä edellisestä kerrasta kun on ehtinyt ja jaksanut kulunutkin jo aikaa. Jos en väärin muista, niin kananmunia kummempaa en sitten elokuun ole tehnyt :D

Tällä kertaa muokkasin kanariisivuokaa, enemmän nestettä ja vahva kastike. Aika perus currykana, johon lisätty tuoreita päärynöitä lohkoina, sekä kuorrutettu auralla ja juustoraasteella.

Kuva ei oikein annan oikeutta maulle.



450g Marinoimattomia kananfilesuikaleita
4dl Ruokakermaa
2 Päärynää viipaleina
n. 80g Aurajuustoa murusteltuna päälle
1-2 dl riisiä
n.100g juustoraastetta
1 Valkosipulinkynsi
1 Pieni punainen chili viipaleina
Balsamicoa
Suolaa, valkopippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, currya, ruokosokeria

Lisää pannulle öljy ja curryjauhe ja kuumenna. Lisää kuumalle pannulle kana ja paista kullanruskeaksi, lisää vähän balsamicoa tässä vaiheessa, muita mausteita voi myös alkaa lisäilemään. Tavoite maustaa kana, ei koko kastiketta, huomannut, että tosi vaikea saada makuja tasaisiksi, jos lisää heti nesteen, jolloin pitää maustaa sitäkin enemmän! Kun mausteet ja kanat on paistuneet hetken, lisää ruokakerma, huuhtele purkit vedellä, jolloin nestettä tulee tarpeeksi.

Kiehauta kastike ylös ja kaada sen jälkeen vuokaa ripoteltujen riisien päälle. Ripottele vielä aura ja juustoraaste päälle, paista uunissa n. 200 asteessa 2-25min, anna sen jälkeen vetäytyä vielä 10min ennen tarjoilua.

Yhdistelmä oli hyvä, talvinen luomupäärynä tosin melko mauton, ehkä normaalia enemmän vielä talviaikaan. Mutta auran ja currykanan yhdistelmä toimii erittäin hyvin, jätä aura riittävän isoiksi paloiksi, jotta tulee kivoja makupommeja suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti