maanantai 4. kesäkuuta 2012

Pippurinen pekoni- possu- kanapäärynäpata.

Sika pääsee samaan kyytiin kaikkien kanssa, mutta kana jää aina rannalle.. Miksipä ei kana porsaspata, höystettynä pippurijuustolla ja päärynöillä. Ensi maistolla kokeilemisen arvoinen yhdistelmä :)



400g Kananrintafileitä isoina kuutioina
400g Viljaporsaan suikaleita
170g Amerikan pekonia
1tlk Päärynän puolikkaita omassa liemessä
1 Mustapekka juusto
2dl Ruokakermaa
1 Salottisipuli
1 Valkosipulin kynsi
Soijaa ja mustapippuria


Paista suikaloidut pekonit pannulla ja lisää erissä sekaan kananpalat ja possut. Toista operaatio tarvittavan monta kertaa ja huuhdo välillä pannusta vedellä maut sekaan. Kun lihat on paistettu, rouhi päälle mustapippuria ja loraus soijaa, kaada tämän jälkeen kattilaan. Pilko kattilaan salottisipuli ja valkosipulin kynsi ja lisää kerma ja mustapekka.

Kiehauta ylös ja kaada sekaan päärynät liemineen. Keittele miedolla lämmöllä 30-60min, päärynöistä tulee hyvin nestettä, joten tarvittaessa keittele ilman kantta sopivasti kasaan.

Pekonin voi myös jättää pois, jos ei pidä mausta, onnistuu varmasti ilmankin. Tuo mukavan savuisen maun hedelmäisen päärynän rinnalle. Toki pekonin paistamisesta myös naapurit ja asunto saa osansa, huonoja puolia. Huoh kun ei ole liesituuletinta, pelkällä kuvulla ei pitkälle pötki..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti