perjantai 29. kesäkuuta 2012

Elimistö kesäkuntoon, ph tasapainoon.

Koko kevään jumitteleva vatsa, huono olo, väsynyt.. Viimeinen niitti ajatukselle, lähteä taas tähän päätä ja kroppaa rassaavaan 10 päiväiseen testiin oli kuukauden mahakivut. Jotain kerrottavaa  elimistöllä ilmeisesti oli. Tällä hetkellä mennään päivä kakkosessa, positiivisia puolia vielä kovin vähän, mutta huominen kaiken muuttaa voi!




Mitä siis touhuan ja kirjoitan. Emäskuuri nimellä löytyi ennen netistäkin, mutta poistunut sivusto. Kieltolista on pitkä, jos lähdetään ajatuksesta, emäksisiä kasviksia, paljon vettä ja ainoana happamana 1rl/10kg neitsyt oliiviöljyä. Öljyssä oikaisen sen verran, että käytän tavallista rypsiöljyä, halvempaa ja jollain tavalla kurkusta alas huuhdottavaa. Eikä se välttämättä tee pahaa kenelläkään, olla ilman kahvia, tupakkaa, suolaa, sokeria, lihaa, viljoja.. 10 päivää! Itseäni motivoi jo loppuaika, lopussa aletaan varovasti lisäämään maitohappobakteeri tuotteita. Raejuustopurkki ja päivä 6 siintää kirkkaana mielessä :D
Siinä päivän annos öljyä ;) Myyn nenään!

Tällä kertaa ajattelin vetää oikeasti tiukasti, ilman lepsuiluita ja kesken jättämistä. Lisää motivaatiota ja ajatuksia tuli loistavasta blogista, jossa oli käsitelty juuri elimistön toimia liittyen happamuuteen. Pystyy kyllä yllä mainitusta kirjoituksesta yhdistämään omat kokemukset reissutyöstä; pitkät päivät, syöt mitä sattuu eteen tulemaan, huoltoasemat, ravintolat, tunnet MC ym. 

Nykyinen ruokavalio, joka monella sisältää paljon lihaa ja happamia ainesosia aiheuttaa ongelmia. Jos tasapaino menee pahasti pieleen, alkaa ainakin oma elimistö vittuilla. Tasapainoon voi päästä monella tapaa, 10 päivän rääkki, joka samalla myös mittaa omaa luonnetta toimii itselle ;) Ph-balancea saa myös jauheena, yhtä kaikki tottumuksia pitäisi muuttaa. Mutta minkäs teet, liha on hyvää, siitä en luovu, mutta pari kertaa vuodessa putsaus ei niin paha.

Tavoite tämän kuurin jälkeen siirtyä takaisin höttöhiilareista pois. Kyllä tässä helposti kevään ja alkukesän aikana on tullut vuoden annos sokeria ;D

Huomioita jos tähän ryhdyt, kuuntele kroppaa, muista riittävä vesi, liikunta tehostaa toimintaa ja olo paranee kyllä. Päänsärky varmaan suurinpiirtein samalla tavalla kuin paastossa, en osaa sanoa kun en ole kokeillut..

Tänään 10km lenkki, sen jälkeen 1dl öljyä, 3h tästä parsa ja kukkakaalia höyrytettynä sekä vihreää salaattia. Illalla 3 porkkanaa ja vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti