torstai 14. kesäkuuta 2012

Naudan entrecote ja kasvisgratiinia




Entrecote pihvi 250-400g
Parsakaalia
Porkkana
Keltasipuli
Mieto chili
3 Tuoretta herkkusientä
1dl Kermaa
Juustoraastetta
Suolaa, ripaus sokeria ja mustapippuria

Palastele kasvikset uunivuokaan ja rouhi päälle suolaa, sokeria ja mustapippuria. Kaada päälle kerma ja ripottele juustoraaste. Höyrytin porkkanat ja parsan mikrokipossa 2min, jos ei esikypsennä uunissa kestää kauemmin. 200 asteessa paista 20-30min riippuen palasten koosta.

Lihanpaisto ohje:

Ota liha lämpimään hyvissä ajoin, kuivaa lihan pinta hyvin. Kuumenna paksupohjainen valurauta tai hiiliteräspannu kuumaksi. Lisää pannulle öljyä ja reilu ruokalusikallinen voita, lisää pihvi pannulle ja paista 1,5min/puoli, jos haluat medium miinus pihvin. Levyä voi pienentää kun lihan pistää pannulle. Nostele pannulta voita ja rasvaa pihvin päälle, ettei liha kuivu. Nosta pihvi folion päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja kääri liha vetäytymään n. 5minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti