tiistai 13. joulukuuta 2011

Mureke ver. 2

Töistä kaupan kautta kotiin ja jotain piti kehittää! Oikein mitään lisukkeita ei löytynyt kaapeistä, mutta kasvikset ja raejuusto toimii aina :) Porkkanakuutioilla lähdettiin hakemaan mukavaa suutuntua ja rapeutta, uskon siinä aika hyvin onnistuvani.

400g Atrian luomujauhelihaa naudasta 12%
1 Keltasipuli kuutioituna
3-4 Kynttä valkosipulia
1dl Ruisleseitä
2 Munaa
1 Porkkana kuutioituna
Päälle sesaminsiemeniä
1rl Jamaican style hot sauce(kohtuullisen tulinen, hieman savuaromia mukana)
Suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria

Sekoita aineet kulhossa satunnaisessa järjestyksessä tasaiseksi massaksi. Muotoile tasainen pötkylä pellille ja ripottele sesaminsiemenet päälle. Paista uunissa 225 asteessa n.30min, sisälämpötila oli vähän alle 70 astetta. Ensimmäistä kertaa testissä paistomittari, katsotaan tuliko parempaa kuin lonkalta vedolla :D Käärin murekkeen vielä vetäytymään n. 10min, tuntui sen verran vielä kuplivan rasvaa ja nesteitä uunista oton jälkeen, jos loput jäisivät vaikka sisälle!

Ihan maukasta tuli, mutta hampaankoloon jäi kyllä ver. 3 varten useampi asia. Todennäköisesti liha ei ollut riittävän lämmintä uuniin mennessä, mikä aiheutti nesteiden ulostuloa ja pikkuisen kuivan koostumuksen. Lisäksi lämpötila saattoi olla liian korkea uunissa. Tästä veikkauksena lämpötila 200 asteeseen, paistoaika saa varmaan pysyä samassa 30min, koska oli täysin läpikypsä, ehkä hiukan ylikypsä jo, vaikka mittari näyttikin alle 70 astetta.

Lisäksi tarjoiluun suosittelen kermaista sienikastiketta, näköjään ei ole reseptiä tullut laitettua, tulevaisuudessa sitten sekin ilmaantunee.

Ps. Porkkanakuutioita voin lämpimästi suositella, tuo mukavaa lisää ja pysyi rapsakoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti