keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Mureketta pyttipannulla ja sienikastikkeella

Se eilen lupaamani sienikastike, lisäksi käytetty hyödyksi eilistä mureketta. Myöskin pyttipannusta hieman viilattua versiota. Pyttiksessä piti olla myös lanttua, mutta kotona tajusin ostaneeni selleriä.. En sitä lähtenyt kokeilemaan, jo tuoksusta tuli liikaa lihakeitto mieleen :)



Kastike
1/2 Keltasipulia
Kourallinen kuivattuja sieniä, nyt oli mustia torvisieniä
Loraus soijaa
Mustapippuria
n.1dl Kermaa
Voita ja loraus öljyä paistamiseen 

Pyttipannu
2 Porkkanaa kuutioina
Pala bataattia kuutioina
1/2 Keltasipulia
1/2 Palsternakkaa kuutioina
1/2 Limen mehu
Loraus hunajaa
Voita ja loraus öljyä paistamiseen

Aloita sulattamalla voi ja öljy pannulle, lisää sitten kuutioitu sipuli ja sienet pehmenemään pannulle. Paista hetki ja mausta pippurilla ja soijalla. Lisää Kerma ja anna hautua n. 10min. Älä päästä kiehumaan liikaa kasaan. Itsellä meni vähän turhan tiukaksi, josta seurasi enemmän sienimuhennosta :D Maku kuitenkin kohdillaan, mistä sitten sieniä, no jos et tajunnut kerätä metsästä, kannattaa mennä hattu kourassa äidin luo ;)

Pyttipannu kuten aiemmin, paistele kuutioita, kunnes ovat kypsiä. Ota huomioon bataatin n. puolet nopeampi kypsyminen. Kannattaa paistaa kovempia juureksia ensin hetki ja lisätä vasta sitten bataatti ja sipuli. Mausta suolalla, hunajalla ja lopuksi limellä. Yritin raastaa myös limen kuorta mukaan, mutta raastin ei sitten toiminutkaan ihan niinkuin kuvittelin, joten nyt on vihreä raastin tiskissä :D Itsehän siis paistoin ainakin omaan makuun hieman liian kypsäksi. Ei kovin kauaa tarvitse paistella, saavat omasta mielestä jäädä kyllä rapeiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti