tiistai 6. joulukuuta 2011

Pippurista porsasta juurespyttipannulla

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille tasapuolisesti! :) Toimivaksi havaitulla ohjeella ajattelin juhlistaa vuoden tärkeintä päivää. Lisäksi innostuin palsternakasta, mainion makuinen juures, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Vähän erilaisella tavalla pyttipannua.



400g Porsaan suikaleita
1/2 Purkkia 3 pippurin tuorejuustoa
2dl Ruokakermaa
1 Sipuli suikaleina
1 Valkosipulinkynsi
3rl Soijaa
Hyppysellinen merisuolaa ja sokeria
Mustapippuria
Rosepippuria

Lanttu
Porkkana
Palsternakka
Sipuli
Valkosipulinkynsi
Voita ja öljyä
Liraus hunajaa
Suolaa

Paista possunsuikaleet voissa, lisää pannulle sipuli ja valkosipuli, paiston lopuksi rouhi mustapippuria ja soijaa. Pistä paistetut possut kattilaan ja lisää sekaan kerma, tuorejuusto, suola ja sokeri. Anna kiehua kastikkeen hetki kasaan ja tarkista maut, lisää tarvittaessa mustapippuria ja soijaa/suolaa. Lisää lopuksi rosepippuri, muuten värit katoavat pippureista, voit lisätä myös suoraan annoksen päälle.

Kuutioi juurekset samankokoisiksi, tärkeää kypsymisen kannalta. Nyt käytetyt juurekset kypsyivät suurin piirten samaa vauhtia, kuulotin voissa ja öljyssä hetken juureksia ja lisäsin sen jälkeen vasta sipulin ja valkosipulin. Paista kaunis väri pintaan keskilämmöllä. Paistoin n. 20min, riippuen kuutoiden koosta. Lisää paiston lopuksi ripaus suolaa ja hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti