lauantai 29. lokakuuta 2011

Juustoinen mureke mangocurry chutneylla

Törmäsin ensimmäistä kertaa mätään munaan, tähän asti rikkonut kananmunat sekaan vaan, ei oo koskaan osunu huonoa kohdalle. No nyt se päivä osui :D  Onneks sai murekkeen pelastettua munalta vielä käyttökelpoiseksi. Pitäisköhän sitä alkaa rikkoa tästä lähin erilliseen kippoon, ainakin kerran jaksoin niin tehdä. Mureke tuli oikeastaan vähän lonkalta, halusin kokeilla mango chutney tai pikkelsi, mitä nyt ikinä nimenä käyttääkään.. Sitä keittelin ja kaveriksi piti jotain kehittää :D



Mureke:

400g Paistijauhelihaa
1 Keltasipuli
1 Valkosipulinkynsi
1dl Ruisleseitä
2 Munaa
2dl Juustoraastetta, itsellä oli mustaleimaa.
Suolaa, pippuria ja ripaus sokeria.

Sekoita aineet keskenään, anna hetki vetäytyä ja muotoile mieleinen pötkylä uuniin. Paista n. 30min 225 lämmössä.

Mangocurry Chutney

2 Mangoa
1 Omena(mikä tahansa hapan käy, joku punainen oli itsellä)
2 Keltasipulia
3rl Currya
2 Valkosipulinkynttä
1dl Omenaviinietikkaa
1 Habanero siemenineen(oli aika pieni, miehen peukalonpään kokoinen ehkä, maun mukaan, olis voinu olla enempikin)
2dl Hillosokeria
1dl vettä
Suolaa saa olla aika reilusti, maistellen lisäilin, ehkä n. 1-2 ruokalusikallista
1rl atamon säilöntäainetta(varmaan säilyy ilmankin, mutta piti kokeilla :D)

Lisää kattilan pohjalle öljyä ja paistele miedolla lämmöllä currya. Kuutioi kattilaan sipuli, valkosipuli, habanero, omena ja mango, kuulota kattilassa hetki. Lisää sekaan etikka, vesi, sokeri ja suola. Keittele miedolla lämmöllä vähintään tunti. Mulla levyt alko vittuileen kun pistin uunin päälle niin pikkulevy sammu niin en osaa ihan kovin tarkkaa aikoja kertoa. Valmista kun näyttää hyvältä ja on omaa silmää miellyttävän näköistä ja makuista.

En oo koskaan ennen tehny hilloja tai muita, joten voi olla parempiakin tapoja, lopputulos oli kyllä suun myötäistä. Curry, sipuli, omena ja mango toimii keskenään tosi hyvin. Valmista tuotetta tuli 1 uncle ben´s purkki ja sitten joku random tomaattikastikepurkki, veikkaus olis joku vajaa 1,5 litraa kokonaisuudesaan. Hauska nähdä millaiseksi hillosokeri valmiin tuotteen tekee, toivottavasti hiukan jähmettyisi.

Keitin siis purkit ja kannet, sen jälkeen 1dl vettä ja 1rl säilöntäainetta purkkiin, sekoitus ja toiseen purkkiin, josta kattilaan koko komeuden sekaan. Tämän jälkeen purkitus ja odottelemaan lopputulosta, ainakin purkkeihin napsahti se tatti alipaineesta sisään :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti