keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Jauhelihainen kasvislaatikko.

Yrityksiä onnistua kasvisten ja laatikoiden yhdistämisessä. Ei vieläkään oikein ajallisesti natsannu kypsyydet, mutta ohjeeseen korjaan aikoja.. Maku kyllä onnistui mukavasti :)



Tomaattikastike:
3 Isoa tomaattia
1 Salottisipuli
Avokado/oliiviöljyä
3 Valkosipulinkynttä
Suolaa
Oreganoa
Basilika
Timjamia

400g Paistijauhelihaa
Kourallinen suppilovahveroita
1 Kesäkurpitsa
2 Porkkanaa
2 Isoa herkkusientä
1 Keltasipuli
300g Juustoraastetta/maun mukaan
1 Kouran pohjallinen seesaminsiemeniä
1 Kouran pohjallinen pellavansiemeniä

Mausteet: Suola, mustapippuri, sokeri, soija, 1tl poppamiehen habanero kastiketta, paprikajauhetta.

Kaada kattilaan avokado tai oliiviöljy. Maussa ei ollut kauheaa eroa, kuumentamiseen kaiketi parempaa avokado.. Kuumenna öljyä ja pilko sekaan valkosipuli, salottisipuli, oregano, basilika ja timjami. Anna makujen irrota hetki ja lisää sekaan kuutioidut tomaatit. Keittele n. 60min ja lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Halkaise kesäkurpitsa ja rouhi leikkuupinnoille reilusti suolaa ja pistä vastakkain. Anna itkeä n. 60min. 40min jälkeen poistin siemenet lusikalla ja lisäsin suolaa vielä pinnoille. Siemenet pilkoin tomaattikastikkeen sekaan, samalla vähän suurusti.

Paista jauheliha ja sipuli, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattikastikkeen sekaan jauheliha, suppilovahverot, sokeria, habanerosoosi ja tarvittaessa soijaa. Tästä eteenpäin menee sitten hyppysellinen sitä tätä ja tota, listasin kaikki mausteet mitä lisäilin, suhteista ja makumieltymyksistä kiinni paljonko mitäkin laittaa.

Paista viipaloituja herkkusieniä pannulla hetki ja mausta suolalla ja pippurilla. Pilko kesäkurpitsa n. 2cm pituisiksi ja 1cm levyisiksi tikuiksi tai suorakulmioiksi tms. Leikkaa porkkana halki ja vaikka viistoiksi palasiksi. Ota kokoa miettiessä kypsyminen huomioon, porkkana kypsyy hitaammin kuin kesäkurpitsa!

Lisää kasvikset vuokaan ja kaada päälle kastike. Sekoita ainekset keskenään, lisää juustoraaste ja ripottele päälle sesam- ja pellavansiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa n. 20-25min. Tässä kohtaa itse menin vähän metsään ja paistoin ensin ilman juustoa 20min, sitten juuston kanssa 20min ja oli kyllä liikaa. 20min riittää varmasti myös porkkanoille, kunhan leikkaa riittävän pieniä tai ohuita paloja :D Noh ehkä ensi kerralla laatikko onnistuu sitten kasvistenkin osalta.. Muuten kyllä maut toimivat ja voipi suositella..

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa, meillä aika usein tehdään tomaattisia ruokia ja nämä kastikkeet on yksi suosikki :)

    VastaaPoista
  2. Omatekoinen tomaattikastike kyllä voittaa välillä aika tunkkaiset kaupan omastakin mielestä. Tomaattipyrettä käytän sitten makua tuomaan, varsinkin talvella kun tomaatit ei hirveän vahvan makuisia ole..

    VastaaPoista