perjantai 14. lokakuuta 2011

Liekitettyä pippurikanaa ja kukkakaalipyreetä

Perjantai kokkailua kallion keittiökomerosta.. Ei oo tullu kauheesti aikasemmin liekiteltyä, saati sitten kokeiltua kukkakaalia muussa kuin höyrytetyssä muodossa. Pikkuisen ongelmia aiheutti fondien vanhentuminen ja valkkarin puutos! Piru kun iso osa tarvikkeista makaa vieläkin tampereella, eikä edes mahdu tänne kopperoon :P Noh Kyllä täällä mahtuu mahtuu, tuoksut ja joskus kärytkin säilyy unikaverina sitten vähintään sen pari päivää ;D


Kukkakaalipyree.

Kukkakaalia pilkottuina kohtuu pieniksi paloiksi
1 Shalottisipuli pieninä kuutioina
1dl kermaa
Suolaa ja valkopippuria
Voita
Tilkka vettä tarvittaessa

Lisää kattilaan voi ja kuullottele kukkakaaleja ja sipuleita hetki. Muutaman minuutin jälkeen lisää suola ja kerma. Tässä kohtaa voisi toimia 50/50 valkkaria ja kasvislientä, lopuksi sitten kermaa loraus. Mutta kuten sanottu ei ollut niin tuli sitten pelkällä kermalla tehtyä. Aika tuhti maku, kukkakaali vielä todella makosaa.. Lisäsin omenaviinietikkaa tilkan, että sai sopivasti happoa myös mukaan. Kuivaa valkkaria keitto vaiheessa niin tullee parempaa vielä. 20min keittelyn jälkeen voi alkaa lusikalla murskata seosta(blenderi on tampereella myös, joten pikkun robustimpaa versiota tuli tällä kertaa) Joko sauvasekoittimella tai blenderillä ajat tasaiseksi pyreeksi, tai kuten nyt: keittolusikalla pohjaa vasten, hyvä siitä tuli ;D Varmaan n. 30min keittelin, sitten sai lusikalla jo murskattua pyreeksi, sauvasekottimella ei varmaan tarvitse niin kauaa kypsentää.

Pippurikana:

300g Marinoimattomia kanan filesuikaleita
1dl kermaa
Cognac liekitykseen
Valko ja mustapippuria
Suolaa
4 tippaa poppamiehen Habanero nimistä soossia, lähinnä tuomaan happoa ja pieni tulinen twist.
Kookosöljyä paistamiseen

Paista kanat kuumalla pannulla kookosöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun kanat on suht kypsiä, ripottele päälle Cognac ja sytytä tikulla tuleen(no ei se mennyt kuin elokuvissa, pitäisi olla kaasuliesi, liian hitaat räpylät niin alkoholit oli jo taivaassa, ennen kun kerkesin tikkuni kanssa sohimaan paikalla ;P) Lisää kerma kun alkoholi on haihtunut. Maista ja mausta tarvittaessa, tässä vaiheessa lisäsin habanerosoossia ja antoi mukavaa lisää makuun.

Loppukommenttina molemmat onnistui hyvin, muttei ollut ehkä ihan match made in heaven.. Liian raskasta ja kermaista yhdessä, mutta yksilöinä onnistuneita. Kana sopii varmasti kaikenlaisten lisukkeiden kera, kukkakaalipyrettä voisi käyttää paremmin ehkä pihvin tm. kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti