keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Villisian kaslerpihvi uunijuureksilla

Wotkin tukun kautta jäi käteen villisikaa ensimmäistä kertaa. Ei ollut oikein mitään odotuksia, vähän vahvempaa makua odotin mitä normisika. Lähempänä nautaa tuntui olevan kuin sikaa :D


Villisianpihvi
Lanttu
Punajuuri
1 Valkosipulinkynsi
Hunajaa
Ruususuolaa
Pippuria
Kermaa
Oliiviöljyä
Voita

Uunijuurekset:
Leikkaa tai lastuta lanttu ja punajuuri uunipellille(sekaan sopii erinomaisesti myös bataatti, peruna, porkkana ym. juurekset) Ripottele lastujen päälle hunajaa, oliiviöljyä, suolaa, valksipulimurskaa ja voinokareita. Paista uunissa määrästä riippuen 225-250 asteessa 10-15min. Itsellä oli yhdelle hengelle niin vähän pellillä, että sammutin uunin 10min jälkeen ja annoin paistua uunissa sen aikaa, kun paistoin pihviä.

Paista pihvi voissa ja öljyssä kuumalla pannulla. Lisää lopussa kermaa, soijaa ja pippuria ja valmista pihville samalla kastike. Oma pihvi jäi mediumiks ja toimi, googlailujen jälkeen sain kuvan, että tarkistettu villisika on mahdollista syödä muutenkin kuin täysin kypsänä. Tarkistamattomassa lihassa vaanii trikiini vaara, mitä ikinä onkaan, eli omalla vastuulla mahanväänteitä odotellen :D

2 kommenttia:

  1. Trikiini on kaikkien lihaa syövien eläinten loinen. Varsinkin raadonsyöjissä (sika on kaikkiruokainen) esiintyvä matomainen loinen, johonka ei ainakaan vielä ole parannuskeinoa. Tartunta aiheuttaa pahimmillaan kuoleman. Suomessa liha pitäisi tarkastaa aina trikiinin varalta, suhtaudu kuitenkin nykypäivänä varauksella, varsinkin tuontilihaan. Trikiini kuolee vain teollisessa pakastuksessa (enemmän kuin -18 astetta) ja täysin kypsäksi kuumentaessa (miel. yli 80 astetta).

    VastaaPoista
  2. Hyvä tarkennus, liha oli tosiaan Veijolla tarkistettua, siitä syystä uskalsinkin syödä mediumina :) Lihakaupoista Votkin kerää itseltä kyllä suuren arvostuksen asiantemuksen suhteen, myöskin laadun tarkkailun kanssa sama homma. Mutta kuten varoittelin, niin varovaisuudesta ei ole koskaan haittaa!

    VastaaPoista