maanantai 16. syyskuuta 2013

Synttärikakku, suolakinuski kuorrutteinen mustikka -ananas täytekakku.


Ei tipu kuulemma lahjoja, ennen kuin on kakkua tarjottu niin pitihän sellainen sitten pyöräyttää :D Kakun täytteillä on sellainen historia, että ensimmäisen täytekakkuni sisälsi ko. täytteet. Ikää oli 6v, reseptin soitin mummulta ja yksikseni tein kinuskitäytekakun. Täytteeksi löytyi ainoastaan mustikoita ja tölkkiananasta. Nyt sain tuoreita mustikoita ja sen verran muokkasin, että tein kerman sijasta ananasrahkaa täytteeksi. Mietin tuoretta ananasta, mutta nostalgia syistä päädyin ananasmurskaan.
Kuvassa näkyvä lasi on SE lasi jolla kakku tehdään!

Sokerikakku:
6 Munaa
1,5 Lasia sokeria
1,5 Lasia jauhoja
1,5tl leivinjauhetta
Hyppysellinen sormisuolaa

Ainekset ovat siis yhtä suuria, omana mittana toimii äidiltä saatu lasi, samainen lasi jolla jo 23 vuotta sitten leivoin ensimmäisen kakkuni. Eli munia, sokeria ja jauhoja tulee saman verran kaikkia, voi mitata myös samankokoiseen lasiin, mutta oma mittani on n. 4 munaa/lasi. Vaahdota munat ja sokeri siten, että saat kahdeksikon pysymään vatkaimilla pinnalla. Tämän jälkeen sekoita varovasti jauhot ja leivinjauhe siivilällä sekaan. Paista 175 asteessa n. 40min. Kerrankin onnistui paistoaika kerrasta, eikä tapahtunut lässähdystä, eli aika kohdillaan tuo, riippuen tietysti uunista.

Täyte:
2dl Kermaa
n. 200g Valio laktoositon pehmeä rahkaa (300g vähintään, jos haluaa rahkan makua)
1tlk Ananasmurskaa
1tl Sokeria
Kevyesti sokeroituja mustikoita

Vatkaa kerma ja lisää sekaan rahka, ananas ja sokeri, mausta mieleiseksi, itse en pidä kauhean makeasta..

Suolakinuski:
2dl Kermaa
1,75dl Sokeria
1rl Voita
1tl Suolaa




Paahda sokeria pannulla koko ajan lisäten sokerin määrää sulamisen edetessä. Paahda sokeria kunnes sopivan ruskeata, lisää tämän jälkeen kerma varoen kuohahtamista. Keittele kunnes vesilasiin tiputettu pisara hyytyy ja lisää lopuksi voi ja suola. Anna levätä hetken ja kaada täytetyn kakun päälle. Koristele lopuksi reunat kermavaahdolla ja värjää halutessasi mustikalla vaahto. Itse käytin kermasifonia. Kinuskista tuli parasta mitä olen onnistunut tekemään, maku toimi ja ennen kaikkea koostumus. Kerrankin leikatessa veitsi menee siististi läpi, eikä tarraa kiinni!


Lopputulema, tölkkiananaksen sijaan suosittelen tuoretta, kakku vaatii happoa mietojen mustikoiden lisäksi. Pakaste mustikeat todennäköisesti toisivat enemmän makua kuin tuoreet lisäksi rahkaa saa olla reilummin. Mutta kakku oli hyvää ja yön maustuneena vielä parempaa. Koko prosessiin meni kuorutuksineen päivineen 3 tuntia.

Niin ja kermasifongin voi unohtaa, aika karmeaa jälkeä tuli, eli pursotinpussi käyttöön ;D Niin karmeaa jälkeä, ettei julkaisukelpoista kuvaa saanut mistään suunnasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti