perjantai 20. syyskuuta 2013

La Famille lounaspaikka tampereella


Työt vei keskustaan ja olin saanut suosituksia käydä lounastamassa La Famille nimisessä kahvila tyylisessä paikassa. Paikka sijaitsee tampereella virastotalon vieressä, aivan Plevnan kupeessa.

Paikkana erittäin viehättävä, palvelu todella ystävällistä ja ruoka tuodaan pöytään. Aloittaa saa leipäpöydässä, jossa oli paikan leipomaa Focaccia tyylistä vaaleata leipää ja erilaisia levitteitä. Leipä oli todella hyvää ja siitä huolimatta, että sisälsi kuulemma maitoa ei omaan mahaan vaikuttanut. Levitteistä varsinkin basilika pohjaisen ohjetta koitin urkkia, oli kyllä mahtavan hyvää! Sisälsi ainakin basilikaa, oliiviöljyä, parmesania, valkosipulia ja jotain pähkinää.

Itse pääruoaksi tilasin savulohisalaatin, sopivan kokoinen ja maut hyvät. Ehkä hieman sekava kokonaisuus, riisi, punasipuli ja lohi toimi yhdessä, mutta marinoitujen sienien ja kananmunan puolikkaan lisäksi salaatista löytyi tomaattia, paahdettua paprikaa ja suolakurkkua. Kun jätti ajattelematta niin maut toimivat, ehkä vähempikin olisi riittänyt.

Ainoa pitkä miinus paikalle tulee hyla tuotteiden käytöstä, tänä päivänä PITÄISI mielestäni käyttää jo laktoosittomia maitotuotteita, eikä hylaa. Hylan tuoma lisäarvo on pieni ja meitä rajoittuneita valitettavan paljon. Tarjolla olisi ollut lasagnea, leipiä, piirakoita ja useampaa salaattia, mutta jäi ainakin tällä kertaa kokematta valitettavasti.

Lounaan kruunasi useat eri tee laadut, paikan omat kahvit, vaniljakahvi ansaitsee kyllä maininnan, oikein maukasta :) Ja kahvia ja teetä saa juoda niin paljon kuin haluaa!

Lounassalaatti kaikkineen 10,90e, ei halpa, mutta rahoille saa vastinetta ja uskallan suositella kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti