maanantai 16. syyskuuta 2013

Pehmeä kukkakaalikeitto

Liian harvoin tulee keittoja tehtyä, mutta nyt inspiraatio tuli. Ja kuinka helposti ja nopeasti, 20min tekoon ja 20min keittämiseen.. Syksyä kohden keitot tuo mukavasti lämpöä iltaan, eikä se kukkakaali aina maistu kaalille, kun osaa oikein yhdistellä!

500g Kukkakaalia
3 Salottisipulia
2 Pienehköä perunaa
n. 100g Koskenlaskija tuorejuustoa, tällä kertaa viherpippuri
5dl Kasvislientä(knor hyytelöstä sekoitettu litraan vettä)
1dl Kuivaa valkoviiniä, Turner Road Sauvignon Semillon
Muutama oksa tuoretta timjamia, pelkät lehdet
2-3rl Voita kuulottamiseen
Suola, valkopippuri ja mustapippuri



Kuutioi salottisipulit, kukkakaalit ja perunat pienehköiksi paloiksi. Lisää kattilaan voi, kasvikset ja suolaa, kuulota kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Älä paahda, ainoastaan kuullota, tämän jälkeen lisää kattilaan viini ja kiehauta alkoholi pois. Lisää kattilaan timjami ja kasvislientä sen verran, että kaikki kattilassa peittyy. Anna kiehua n. 15min ja soseuta esim sauvasekoittimella. Blenderi voisi toimia paremmin, kukkakaaleja ei meinannut oikein saada osumaan sekoittimeen. Viimeistele lopuksi koskenlaskijalla, valkopippurilla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Perunan voi jättää halutessaan pois, mutta tuo rakennetta ja ruokaisuutta keittoon. Keitto ei tarvitse jauhoilla suurustamista, vaan tulee sopivan sakeaa. Valkopippurilla saa helposti säädettyä pienen potkun keittoon, mutta varo jos et pidä tulisuudesta ;)

Viiniä voi kyllä suositella, miellyttävä, pehmeä, mutta sopivasti happoa. Sopii kesäiseen iltaan, mutta myös tissutteluun ja kevyille ruuille


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti