tiistai 14. elokuuta 2012

Vuohenjuustolla gratinoitua tomaattista kanavuokaa.

Kesäloma meni ja samalla palasi motivaatio taas tehdä itsekin ruokaa :D On se välillä kiva vaan syödä ulkona, syödä valmista tai käydä kyläilemässä ;)



Tämänkertaisen ruoan idea lähti auenneesta pakasterasiasta, ts kansi ei pysynyt enää tomaattikastikerasiassa ja se oli pakko ottaa pakastimesta. Tomaattikastike jäänteitä pitsan teosta, eli suhteellisen mausteinen tomaattisoosi. Lisukkeiksi muodostui kaupassa tomaatti, paprika, sipuli ja kuorrutteeksi vuohenjuusto.

450g Marinoimattomia kanansuikaleita (toimisi ehkä vielä paremmin fileillä)
1 Punasipuli
1 Paprika
2 Tomaattia
3 Valkosipulinkynttä
200g Vuohenjuustoa, sellainen kaupan pötkylä
Hunajaa, suolaa, öljyä, paprikajauhetta, currya, valkosipulijauhetta, mustapippuria, oreganoa.

Tomaattikastike meni suurinpiirtein näin:
Purkki tomaattimurskaa
Loraus ketsuppia
Tomaattipyrettä
2 Valkosipulinkynttä
Mustapippuria
Kuivattua basilikaa, oreganoa ja muita yrttejä maun mukaan.

Aloita paistamalla kana kuumalla pannulla öljyssä. Lisäile kanojen päälle kuivamausteet, kaada kypsät kanat vuoan pohjalle. Kaada tomaattikastike kanojen päälle, itsellä sitä oli n. 2-2,5dl. Tämän jälkeen lisää samalle pannulle öljyä, kuutioitu sipuli, paprika ja valkosipuli. Kuullota hetki ja mausta suolalla ja pienellä määrällä hunajaa. Kaada kasvikset kanojen päälle, viipaloi tämän päälle tomaatit ja mausta oreganolla ja parmesanilla. Lisää lopuksi viipaloidut vuohenjuustot päälle ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Ruoka on valmista, kun juusto näyttää kullanruskealta, muuten kasvikset saavat jäädä rapeiksi.

Ihan hyvä syksynaloituskokkailu, lisukkeeksi otin raejuustoa, kaveriksi sopisi myös hyvin salaatti tai vaikka riisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti