maanantai 28. toukokuuta 2012

Paahteinen tomaattikeitto

Yksi ilta nukkumaan mennessä tuli visio, jonka vihdoin toteutin. Jostain tuli makuyhdistelmä tomaatti, paahdettu valkosipuli ja paprika mieleen. Lopputulos onnistui, vaikka muutama hölmöily mahtui matkaan, eli parannettavaa jäi, mutta koitan antaa vinkit, joilla onnistuisi ensimmäisellä kerralla jo ;D



n. 500g Tomaatteja (4-5 isoa)
1 Punainen paprika
1 Valkosipuli
2 Salottisipulia
1 Valkosipulinkynsi
1/2 dl Oliiviöljyä
1 rl Paholaisen hilloa, tai chilia ja sokeria
n. 1dl Kuivaa valkoviinia
5dl Vettä
1 Knor kana fond du chef
Suolaa, sokeria ja mustapippuria
1rl kuivattua basilikaa, tuore oli kaupasta loppu, käy paremmin, lisää lopussa, muuten maut hukkuu.

Vuohen tuorejuustoa päälle

Kaada pieneen vuokaan vajaa sentti oliiviöljyä, leikkaa valkosipulista pohja ja laita uuniin, 175 astetta riittänee 20-30min. Tässä kohtaa menin metsään, pidin 20min 250 asteessa ja poltin valkosipulin, kuuma öljy kärvensi alapuolelta, tästä syystä keitossa oli vain murto-osa suunnitellustsa valkosipulista. Lisää paprikan puolikkaan kuori ylöspäin 10min jälkeen ja nosta lämpö 200 ja paista 10min lisää. Paahda pinta vielä grillivastuksella mustaksi.

Samaan aikaan pilko salottisipulit, valkosipulinkynsi ja tomaatit kattilaan. Kuullota oliiviöljyssä hetki ja rouhi tomaattien päälle reilusti suolaa ja ripaus sokeria. Lisää sekaan valkoviini ja keitä alkoholi pois. Lisää tämän jälkeen kanaliemikuutio, vesi, paholaisen hillo ja mausteet.

Kun paprika ja valkosipuli on valmiita, kuori paprika ja kuutio, sekä purista kypsä valkosipuli kuorestaan sekaan. Kaada myös valkosipulin kypsennysöljy sekaan.

Keitä n. 2 tuntia, soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maut. Lisää tarvittaessa suolaa, sokeria ja mustapippuria.

Tarjoile vuohenjuuston kanssa, itsellä oli tuorejuustoa, mutta mikä tahansa mieto vuohenjuusto sopii.

Keitto oli seuraavana päivänä vielä parempaa, paprikan ja tomaatin yhdistelmä toimii mielestäni loistavasti ja paahdettu valkosipuli sopii varmasti. Nyt valkosipuli ei tee muuta kuin haisee roskiksessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti