sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äitienpäivä menu.

Hyvää äitienpäivää vielä kaikille, ehkä tuleviksi juhliksi vinkkejä onnistuneista juhlista :)

Menu:
Alkupala:
- Passion-lohiceviche

Pääruoka:
- Peuralihapullia kermapippurikastikkeessa

Jälkiruoka:
- Valkosuklaamousse kakku




Lohiceviche:
200g Lohta
2 Passionhedelmää
1 Punasipuli pieneksi hakattuna
1/2 Sitruunanmehu
Smetanaa
Ruisnappeja
Suolaa, sokeria ja pippuria mausteeksi.
Tilliä koristeluun

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi, rouhi päälle suolaa, pippuria ja ripaus sokeria(suolaa imaisee aika reilusti). Kaavi passionhedelmien liha ja purista sitruunan mehu, sekoita ja kaada lohen päälle. Oli kypsymässä n. 2,5 tuntia, lyhyempikin aika hyvälle lohelle olisi riittänyt. Juuri ennen tarjoilua lisää punasipuli ja sekoita. Annostele smetanaa ruisnapille, nostele tämän jälkeen ceviche päälle ja koristele tillillä. Oikein onnistunut makuyhdistelmä, jonka idean sain telkkarista. Maut voisi pysyä paremmin ominaan, jos kypsytyksen tekisi pelkällä sitruunalla ja lisäisi passionin ja punasipulin vasta juuri ennen tarjoilua. Lisä ideana punasipulin voisi ripotella mäti tyylisesti suoraan annoksen päälle.

Peuralihapullat:
400g Peuranjauhelihaa
2 Salottisipulia
2 Valkosipulinkynttä
2 Munaa
1dl Leseitä
Pippuria ja suolaa

Pippurikastike:
1 Salottisipuli pieneksi hienonnettuna
Loraus soijaa
2dl Ruokakermaa
1dl Smetanaa
Pippuria
Rouhaisu suolaa

Kuullota sipuli ja loraus soijaa, lisää kerma, smetana, pippuri ja suola. Keitä hetki kasaan ja tarkista maut.

Ihan perus lihapullareseptillä, loistavan pehmeätä peuraa oli käytössä ja maku oli mitä mahtavin, kannattaa käyttää, jos sattuu saamaan käsiinsä! Ainoa millä pilaa on ylikypsyys, ei kannata kuivattaa, saa olla ihan medium ;) Ps. tätä en siis tehnyt itse, olin koemaistajana..

Jälkiruokakakku oli pikkusiskon käsialaa ja jonkun lehden äitienpäivä resepti. Ihan hyvä, mutta jälleen olisi ilman liivatetta tullut parempi! Lehteä en muista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti