perjantai 18. marraskuuta 2011

Lampaan sisäfile rosmariinikastikkeella

Veljekset keskinen pilkkoo, paistaa ja rillaa ;) Wotkin´s tarjosi aivan loistavat lihat, Uusiseelantilaiseen lampaaseen joutui tyytymään, mutta oli hölkänny itsensä mureaksi.. Lisukkeeksi toimivaksi havaitut uunijuurekset, pikkuisen muokattuna niin ohjeet siihenkin.



4 Lampaansisäfilettä
1 Valkosipulinkynsi viipaleina
Rosmariinia, tuore tietysti parasta, mutta joutuu näissä oloissa tyytymään kuivattuun.
Suolaa
Loraus punkkua
Avocadoöljyä/oliiviöljyä
Ripaus sokeria

Poista fileistä kalvot ja säästä roippeet. Laita lihat kulhoon, lisää päälle öljy, suola, punkku, öljy, sokeri, valkosipuli ja rosmariini. Anna marinoitua kunnes juurekset on melkein valmiita ja lihojen paisto alkaa.

Uunijuurekset:
Lanttu
Bataatti
2 Porkkanaa
Valkosipulinkynsi
Suolaa
Hunajaa
Pippuria
Öljyä

Viipaloi juurekset kulhoon, lisää sekaan mausteet ja sekoita hyvin. Nostele juurekset pellille, valuta hunaja päälle ja paista 225-250 asteessa 30 min. Tarkkaile tummumista ja säätele korkeutta uunin mukaan. Jos olisi kyse sunnuntairuoasta niin muutama nokare voita sekaan ;)

Kastike:
Lampaan fileiden kalvot ja leikkuu räippeet
Voita
Pippuria
Soijaa
Sokeria
Rosmariinia
Lihan paistopannun mehut vedellä kiehautettuna sekaan
Kermaa
Etikkaa liraus

Paista fileiden räippeitä voissa hetki ja lisää vettä. Keittele kasaan ja aloita maustaminen, riippuen kuinka paljon tulee leikkuuräippeitä niin maku on vahvempi tai miedompi. Anna kiehua kasaan ja testaa suola, etikalla säädä happoa.

Paista fileet öljytyssä pannussa. Lisää joukkoon voita ja käännä lihat. Paistoin lihoja n. 1min/puoli, koosta riippuen tarkkaile paistoa. Nosta lihat folioon ja anna vetäytyä sen aikaa, kun viimeistelet kastikkeen, nostat kasvikset lautaselle ja otat lasillisen viiniä.

Kaada paistinpannuun loraus vettä ja keitä kaikki maut irti pannusta. Kaada kokoon keitetty lihaliemi kastikkeen joukkoon ja tarkista viimeiset maut. Huomaa, että pannusta tulee suolaa jonkun verran, ettet pilaa kastiketta.

Annostele lautaselle ja nauti hyvän viinin ja seuran kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti