perjantai 9. syyskuuta 2011

Kanakasvisvuoka currylla höystettynä.

Kokilla motivaatio hukassa, räkätauti päällä, makuaisti kadoksissa, mutta nälkä päällä.. Ihan hyvät lähtökohdat illalliselle :D Veto pois niin autolla korttelin ympäri, ensimmäisenä Kallion alkoon, onpahan sekin tullu nyt sitten korkattua! Sieltä mukaan tarttui 2 punkkua toinen luomua ja muistaakseni hyvää, toinen fiilispohjalta, lisäksi rommia flussaan ;) Siitä sitten kauppaan, jossa vielä täysin hukassa mitä haluis, otin sit kanaa ja jauhelihaa, jotenkin uunissa tehty vuoka alkoi hahmottua, työkaverilta kuultuna vastaavanlaisesta vuoasta idea, hän tosin käytti jauhelihaa, nyt käytössä kana.. Vähän samantyylistä kuin kasvishöystö, mutta ihan erilaista :P



300g Maustamattomia kananfilesuikaleita
1 Kesäkurpitsa n. 2cm suikaleina(siemenet poistettuna)
1 Keltasipuli kuutioituna
1 Pieni porkkana kuutioina
1 Valkosipulinkynsi
7 Kirsikkatomaattia
1/2dl Pellavansiemeniä(ota huomioon tuotteen luonnollinen reagointi nesteeseen(tuottaa limantapaista juttua) en ehkä suosittele käyttämään) :D
Juustoa/juustoraastetta
1dl Kermaa+huuhteluun tilkka vettä
Kookosöljyä paistamiseen
Chilijauhetta
Currya
Suolaa
Hunajaa
Soijaa

1. Leikkaa porkkana ja sipuli kuutioiksi, poista kesäkurpitsasta siemenet ja leikkaa n. 2cm suikaleiksi, leikkaa valkosipuli pieniksi. Rouhi kasvisten päälle suolaa ja sekoittele.
2. Lisää pannulle kookosöljyä ja mausteet(curry, chilijauhe), kun pannu on kuuma, paista kanat nopeasti.
3. Lisää sekaan pilkotut kasvikset, kuulota hetki, lisää sen jälkeen kerma ja vesi. Anna kiehahtaa ja tarkista  maut sekä lisää hunaja ja soija.
4. Lisää sekaan halkaistut kirsikkatomaatit ja pellavansiemenet. Anna kiehahtaa nopeasti, tarkista maut ja kaada voideltuun vuokaan. Lisää päälle juusto ja paista vielä uunissa 20min/200 astetta.

Idea on hyvä, mutta tekstuurista tuli hiukan ei niin onnistunut. Syy jälkikäteen harvinaisen selvä! Ne jotka ovat liottaneet pellavansiemeniä tietävät, että niistä irtoaa jotain öljymäistä settiä veteen. Eli lopputuloksena hyvä maku, mutta suorastaan limainen koostumus, jätä siis pellavansiemenet pois, eivät toimi, jos et tykkää liukkaudesta :D Mutta tämän kun suodatti pois, oli mielestäni aika onnistunut ruoka, sekaan kannattaa kokeilla muitakin kasviksia, kunhan pitää huolen sopivista kypsyyksistä! Eli varovaisena esim kesäkurpitsan kanssa, tulee äkkiä mössöä, nyt mentiin jo aika rajoilla, eli 10min 250 asteessa voisi olla toimivampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti