perjantai 2. syyskuuta 2011

Bolognesekastike jauhelihasta

Bourdainin ohjelmasta vinkkejä tomaattikastikkeen tekoon, sovellettuna jauhelihalla ja omilla modauksilla :)


400g Naudan paistijauhelihaa
1 Sipuli
2 Valkosipulinkynttä
3 Isoa tomaattia
2rl Tomaattipyrettä
Suolaa
Mustapippuria
Chilijauhetta
Sokeria
Oreganoa
Oliiviöljyä
Soijaa

Valmista ensin kastikkeen pohja kaatamalla kattilaan pohjan peiton verran oliiviöljyä. Lisää kattilaan valkosipulit pienennettynä, oregano ja chilijauhe. Anna tiristä tovi ja kuutioi tomaatit sekaan ja lisää reilusti suolaa. Keittele n. 30-60min riippuen tomaattien kypsyydestä, pitäisi hajota ja tulla suht tasaiseksi. Lisää sekaan ripaus sokeria ja kokeile suola. Tomaatit imee suolaa todella paljon, enemmän kuin uskoisi(varoa toki pitää, ettei pilaa) :D

Paista jauheliha kuumalla pannulla kahdessa erässä, lisää puolet sipulista ensimmäiseen erään ja loput toiseen. Mausta pannulla suolalla ja pippurilla. Kaada lihat tomaattikastikkeen päälle, lisää tomaattipyre ja  soija, tarkista maut. Anna hautua hetki ja viimeistele mahdollisesti puutteelliset maut.

Tarjoile spagetin, perunan tai vaikka nuudelien kera.

Ps tomaattikastikkeesta tulee vain parempaa mitä kauemmin saa muhia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti