perjantai 11. helmikuuta 2011

Kanakasviswokki, kookoksen tuoksulla.

Pitkästä aikaa taas saapi olla kotosalla ja tehdä mitä huvittaa.. Ei tarvi lössöjä kasviksia pyydellä ranskisten tilalle!!

Vihanneksia ja kana, siitä alkoi pikku hiljaa muodostua illallinen.



Kanat omalla pannulla:

- 450g Marinoimattomia kanan filesuikaleita
- 1 Shalottisipuli
- 2rl Kookosöljyä paistamiseen
- 1,5tl Punaista currytahnaa
- 1tl Curryjauhetta
- 1tl Inkivääritahnaa
- Pieni ripaus sokeria
- Loraus kanafondia

Paista currya ja currytahnaa kookosöljyssä hetki, kun pannu ja mausteet ovat kuumia, lisää kana. Ruskista kana kunnolla ja lisää päälle sipuli, sokeri, fondi ja inkivääri. Paistele hetki ja jätä sivuun hetkeksi.

Vihannekset:

- 1 Keltasipuli lohkoina
- Parsakaalia(tuoretta)
- 1 Iso valkosipulinkynsi
- 1 Porkkana suikaleina
- 2rl Kookosöljyä paistamiseen

Mausteet:
- Soija
- Chilisuolaa ripaus
- Sesame öljyä pieni liraus

Paistele kasviksia hetki, samalla kun paistat kanaa. Vihanneksien vähän pehmittyä, lisää mausteet ja kana. Paistele hetki ja maista, että mausteet tasoittuvat kanasta vihanneksiin. Ps. kookosöljy antaa mukavan ja miedon lisämaun, ei tunge liikaa läpi kuitenkaan. Jos kookoksen maku pelottaa, tässä tuskin hyökkää liikaa päälle.

Nautiskele sellaisenaan, tai riisin kanssa, riisi onpi melko turhaa, ei tarvitse..

Juomaksi kuiva valkkari, valitsin alkosta vaihteeksi halpisvalkoviinin Chileläinen Frontera Chardonnay, alle 7e hintaan oikein passeli viini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti