lauantai 24. tammikuuta 2015

Kuuma reissari

Uusi vuosi, uusia kujeita ja energiaa pursuten kohti kiireistä kevättä! Joskus kesällä luin arvostelun uudesta tamperelaisesta Gastropub Nordic:sta, joka on pitänyt käydä katsastamassa. Olisikohan ollu morossa tms. juttu, jossa paikkaa kehuttiin ruoan ja olutvalikoiman ansiosta. Viime lauantaina sitten pääsin ensimmäistä kertaa paikalle ja se täytti odotukset loistavasti. Olutvalikoima on hieno, hanoissa suomalaisia pienpanimo oluita, pulloissa vaikka mitä muutakin. Sika säkistä kippo toimi opiskelijabudjetillakin ja hyvä tuuri auttoi saamaan 6e hintaan huomattavasti arvokkaampiakin pullotuotteita. Idea on hyvä, kipossa on kasa lappuja, joihin on kirjoitettu eri oluita, arpa ratkaisee tuotteen ja hinta on kaikille 6e. Jos oikein huono tuuri käy, niin Kukko taisi olla 5.80e, eli kovin suurta tappiota ei huonollakaan tuurilla voi käydä.

Kuuma reissari
Ruoka puolelta itse kokeilin ruistikkuja, 3e hintaan  kipollinen kuumia, rasvaisia, rapeita ja valkosipulisia ruisleivästä tehtyjä tikkuja, toimii oluen kanssa oikein hyvin! Pöytään tilattiin myös ruisreiska tms. eli reikäleipä, jonka päällä on sipulia, kanaa, vuohenjuustoa ja normaalia juustoa, näytti ja kuulemma maistui erittäin hyvälle. Tästä siis heräsi innostus omalle versiolle, eli kuuma reissari! Jostain syystä heti leivän nähtyä tuli mieleen, että kanan alle voisi paistaa sipuli- fenkolipaistosta ja päälle kanat ja juusto. Noh alla tarkemmin selitetty mitä tuli tehtyä ja hyvää siitä tuli, suussa sulavaa jos totta puhutaan. ;)

Valmistusaika aloituksesta ensimmäiseen suupalaan n. 25min.

Kananmarinadi:
1rl Hot saucea
Kurkumaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Poppamiehen paahdettua valkosipuli dippijauhetta

Paloittele 2 kanafiletta ja sekoita marinadiin, anna maustua sen aikaa, kun pilkot 1/3 fenkolia ja yhden sipulin suikaleiksi. Paista fenkolia ja sipulia pannulla kookosöljyssä kunnes ne ovat pehmeitä, mausta hunajalla ja suolalla. Samaan aikaan pannulla pitäisi jo tiristä kanojen ja uunin olla lämpiämässä n. 200 asteeseen. Lisää reissarin pohjalle paistosta, päälle paistetut kananpalat ja gratinoi juustolla, itse käytin gruyerea ja emmentaalia.

Tarjoile kevyen salaatin ja sipulifenkolipaistoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti