lauantai 5. tammikuuta 2013

Porsaan ulkofilettä Aura Pasta Carbonaralla

Annoksessa elementit kohdillaan ja ihan hyvää tuli, mutta onnistuin kyllä ryssimään käytännössä kaiken valmistusteknisesti :D Maku onnistui, yhdistelmä onnistui, mutta ajoitus oli tällä kertaa täysin metsässä! Tein ensin kastikkeen, siirsin sen sivuun ja samalla pistin veden kiehumaan nuudeleille ja toiselle levylle pannun pihvejä varten. No veden kiehumisessa kesti tovi, pannu oli kuuma joten paistoin pihvit, nehän siinä vettä odotellessa sylkäisi sitten kaikki nesteensä pihalle.. Noin kuivia känttyjä harvoin saa edes lounaaksi :D Lisäksi jouluinen aura oli kuivunut, jolloin maku oli aika mieto ja muistutti enemmän kovaa juustoa.



Nuudeleiden käyttö pastan sijaan johtui siitä, ettei kaapissa ollut pastaa. Pelkäsin nuudeleiden liimautumista ja niin siinä kävi, hetken kun lautasella odotti kastikkeen kanssa oli tarjolla yksi möykky..

Kastike:
100g Saunapalvikinkkua
1 Iso keltasipuli
1 Valkosipulinkynsi
50g Aurajuustoa
2dl Ruokakermaa
Mustapippuria ja valkopippuria, halutessa vähän limemehua raikastukseksi

Paista öljyssä pannulla kinkkua, sipulia ja valkosipulia, rouhaise hiukan musta ja valkopippuria. Lisää sekaan kerma ja keitä hetki, lisää aurajuusto murusteltuna vähän ennen tarjoilua, ei tarvitse sulaa kokonaan sekaan.

Ei kannata käyttää nuudeleita! Pastaa/spagettia, sekoita pannulla kastikkeen kanssa ja annostele lautaselle. Lisää päälle paistetut pihvit, murustele vielä vähän auraa ja rosepippuria pihvien päälle.

Tiedän, että tästä saa huippuhyvää, sen verran jäi hampaankoloon tästä kaaoksesta, jossa kaikki mikä voi mennä käteen myös sen teki ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti