lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kana-avocado spring salad

Hupsista, kotona ja aikaa tehdä ruokaa, hämmentävä tunne kuukausien hotellikuoleman jälkeen :) Kevät, tuoreet raaka-aineet, aurinko, pitkät päivät, golfkauden alku, paljon asioita joita odottaa ja jotka ovat ihan kohta täällä! Ruokaisasalaatti, nopea, helppo ja aina yhtä maistuva vaihtoehto raskaalle ruoalle. Pese, revi, pilko, paista ja syö, aika helppoa ja nopeaa ;)

Marinadi:
2-3rl öljyä, oliivi/rypsi
1tl "spice up" panang currytahna
Chilikastike maun mukaan
1tl Dijon Miel sinappia
Suolaa
2rl sitruunanmehua
1rl soijaa
1tl sokeria
Marinoimattomia kanafileitä

Sekoita marinadi hyvin ja lisää kanat, anna marinoitua 2-3h. Paistamisen jälkeen kannattaa ripsaista leikkuupinnalle sormisuolaa, marinointi ei mene lihan sisälle asti kuten kaupan valmismarinoiduissa! Eli kana saattaa olla hieman mauton sisältä. Paista fileiden paksuudesta riippuen 5-10min, omat kanat on paistettu hiiliteräspannulla, joka on verraton, kuuma, mutta ei polta kuten teflon! Kts. kuva paistopinnasta, ei teflonilla polttamatta/lihasneisteitä poistamatta onnistu paistamaan 10min :P

Avocadolisäke:
2 pienikokoista avocadoa kutioituna
2rl Sitruunanmehua
2rl oliiviöljyä
Rosepippuria
Sormisuolaa
Ripaus sokeria

Sekoita kulhossa ainekset ja lisää avocadokuutiot, anna maustua ja jäähtyä hetki jääkaapissa, kun paistat kanat.

Tarjoile vihreänsalaatin päällä, sivulla, maun mukaan, itse useimmiten käytän aika vakio salaattipohjaa. Pidän tomaateista, kurkusta, paprikasta, sipulista, fetasta ja salaatista, joten käytän kaikkia yleensä, useimmiten myös raejuustoa tuomassa ruokasuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti